2017年春季日劇討論(2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
科學怪人之戀幾好睇 套劇主題應該都係日劇大道理
二階堂個look好pure

不過佢每次彈啲菇出黎嗰下都起哂雞皮
奪春愛 接受唔到波瑠做公廁角色
b站無左日劇個tag..

我都發現到
山下智久、32才の誕生日に石原さとみと原宿デート

佢地其實幾襯

佢地其實幾襯

我始終對石原同小栗有情意結

不過唔知點解而家對山p比以前有好感左
如果石原真係同山下結婚 兩班fans實有場戰爭
科學怪人之戀幾好睇 套劇主題應該都係日劇大道理
二階堂個look好pure

不過佢每次彈啲菇出黎嗰下都起哂雞皮

密集恐懼症

沢尻エリカ主演「母になる」9・3% 前回から1・4ポイント下降で1ケタ転落
crisis第三集結尾好爆咩
我睇到2/3就預左會咁…
反而同呢類組織對抗我覺得爆

呢pair真係大物couple
又有幾多人要請假
十年過去,erika的事業不是很好但總算重上軌道,今天很不幸地給我看到一個十年前有份扮專家亂評論Erika 的人,現在有香港之恥之稱的那個網絡人渣,寫了成為母親這劇的簡評,一看之下怒火中燒,他説找erika主演這劇是不好的,説在這年紀的女演員中她演技不怎麼好,又沒有做過母親,然後他立即為自己帶上頭盔,說配角演出值得期待,NTV這檔收視也強勢等等。他有什麼居心相信大家也看出,如果這劇差評收視不好,他大可以説自己眼光獨到早說找erika主演不行,如果收視好,又可以把功勞推到配角和此檔的收視強勢上,結果如何自己也沒有説錯。不知所謂的評論。

喺百度貼吧見到

未播之前
澤尻英龍華今次可以說是越級大挑戰,兩三年前還是當新人時裝設計師及記者,今年就要當有個13歲孩子的母親,她只是最近在一部SP演過人妻,會不會突破得太多?她的演技說實在以31歲女優來說不算突出,突然要演如此高難度的角色,很容易出事,因為一個未結婚沒孩子演技又不算好的人,怎樣演好母親的角色?

相比之下小池榮子及板谷由夏的演技以至當母親的說服力明顯較高,劇集的宣傳上由最初開始都是以三個女角一起作賣點,可以預期這兩位應該會有一定戲份,也許是因為澤尻主演而作出的保險?相對地藤木直人可能是全劇最得海外觀眾歡心的一個,且看作為主角丈夫的他會有多大發揮。

第一集
週三收視,澤尻英龍華《成為母親》首集雖然有雙位數,卻是同檔2013年《雲的階梯》4年來最低的開播成績,NTV本季要失守?

第二集
然而澤尻英龍華的《成為母親》次集不跌反升就稍為意外,看來NTV的強勢持續。

得閒幫佢整幾張圖

佢次次都係咁ga la,佢自己寫果d劇評實在
交俾人寫果d好過佢本人寫果d唔少

佢啲劇評的確係幾垃圾下
最唔鍾意就係哪怕套劇劇情有丁點關連就要大書特書自己點樣被抹黑同網絡欺寧
大佬呀,我唔想知你本人咁多嘢,講返套劇好唔好

不過我唔認同寫劇評就好似買大細咁,一係就淨係讚好,一係就淨係寫衰
列出一套劇嘅看點同埋潛在不足之處其實好合理

幾時 有多過一個男人就=公廁

BTW 第一次睇波瑠做主角,幾正

其實呢套講既野都幾真實既 現實相處好但無愛情火花既夫婦vs得不到永遠是最好既初戀
不過黑化勁得滯就會變左膠劇
相葉似一個著住靚3的流民多d

其實呢套講既野都幾真實既 現實相處好但無愛情火花既夫婦vs得不到永遠是最好既初戀

我睇法有啲唔同
主角面對嘅係 遵從命運 vs 安於自己嘅感覺

呢pair真係大物couple
又有幾多人要請假

之前個類似選舉石原排名幾高下

有幾爆
套套講黑暗內幕都係咁架啦

我睇法有啲唔同

東出
波瑠比條仆街仔奶個背隻

個尾邊度爆?
指2兄弟互相開槍個度?

有幾爆
套套講黑暗內幕都係咁架啦

明治維新軍唔係全部學生咩

我睇法有啲唔同

東出
波瑠比條仆街仔奶個背隻

我都好想同波溜二泊一日不倫溫泉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞