2017年春季日劇討論(2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
四號警備誇張到變左警察=垃圾

望住四號警備依個名
一直都代入唔到
淨係諗起套gay 佬漫畫
小巨人已經比人wfc咗
睇預告 第三集似乎有大單野爆 觀望下先

人人未出

Crisis都出咗 但唔出小巨人

小巨人無想像中咁痴線, 但就變左一套好普通既警察片.
成套最大問題係岡田將生, 擺正做間諜又串柒柒想點.

岡田個角色casting好似唔係咁岩

睇慣左佢平時笑騎騎
一做嚴肅角色就好奇怪

做得佢角式既人應該成隻狗咁, 陰陰質質CC縮縮咁, 但佢成個正義超人既款去做一個仆街, 創做左個好奇怪既醜角............
長谷川成個弱智仔咁 成個岡田跟出跟入
有冇咁天真呀
岡田的表情太好笑啦
岡田的表情太好笑啦

我覺得佢係呢套拍埋落啲中佬度自曝其短咁
岡田的表情太好笑啦

拍埋幾個勁演員真係比下去
不過呢套劇陽氣有d過剩
班女演員冇乜戲既
岡田的表情太好笑啦

不過呢套劇陽氣有d過剩
班女演員冇乜戲既

連老母戲份都多過女警
岡田的表情太好笑啦

不過呢套劇陽氣有d過剩
班女演員冇乜戲既

日9係咁架啦
岡田的表情太好笑啦

不過呢套劇陽氣有d過剩
班女演員冇乜戲既

連老母戲份都多過女警

官方話個角色好重要架 不過諗唔明人事部同套劇可以有咩關係

方到呢

方到呢

冇左D頭髮遮住真係

方到呢

冇左D頭髮遮住真係

好似阮兆祥

方到呢

冇左D頭髮遮住真係

好似阮兆祥

科學怪人之戀幾好睇 套劇主題應該都係日劇大道理
二階堂個look好pure
原來石原養左隻金毛尋回狗
叫HELEN
b站無左日劇個tag..
十年過去,erika的事業不是很好但總算重上軌道,今天很不幸地給我看到一個十年前有份扮專家亂評論Erika 的人,現在有香港之恥之稱的那個網絡人渣,寫了成為母親這劇的簡評,一看之下怒火中燒,他説找erika主演這劇是不好的,説在這年紀的女演員中她演技不怎麼好,又沒有做過母親,然後他立即為自己帶上頭盔,說配角演出值得期待,NTV這檔收視也強勢等等。他有什麼居心相信大家也看出,如果這劇差評收視不好,他大可以説自己眼光獨到早說找erika主演不行,如果收視好,又可以把功勞推到配角和此檔的收視強勢上,結果如何自己也沒有説錯。不知所謂的評論。

喺百度貼吧見到
十年過去,erika的事業不是很好但總算重上軌道,今天很不幸地給我看到一個十年前有份扮專家亂評論Erika 的人,現在有香港之恥之稱的那個網絡人渣,寫了成為母親這劇的簡評,一看之下怒火中燒,他説找erika主演這劇是不好的,説在這年紀的女演員中她演技不怎麼好,又沒有做過母親,然後他立即為自己帶上頭盔,說配角演出值得期待,NTV這檔收視也強勢等等。他有什麼居心相信大家也看出,如果這劇差評收視不好,他大可以説自己眼光獨到早說找erika主演不行,如果收視好,又可以把功勞推到配角和此檔的收視強勢上,結果如何自己也沒有説錯。不知所謂的評論。

喺百度貼吧見到

未播之前
澤尻英龍華今次可以說是越級大挑戰,兩三年前還是當新人時裝設計師及記者,今年就要當有個13歲孩子的母親,她只是最近在一部SP演過人妻,會不會突破得太多?她的演技說實在以31歲女優來說不算突出,突然要演如此高難度的角色,很容易出事,因為一個未結婚沒孩子演技又不算好的人,怎樣演好母親的角色?

相比之下小池榮子及板谷由夏的演技以至當母親的說服力明顯較高,劇集的宣傳上由最初開始都是以三個女角一起作賣點,可以預期這兩位應該會有一定戲份,也許是因為澤尻主演而作出的保險?相對地藤木直人可能是全劇最得海外觀眾歡心的一個,且看作為主角丈夫的他會有多大發揮。

第一集
週三收視,澤尻英龍華《成為母親》首集雖然有雙位數,卻是同檔2013年《雲的階梯》4年來最低的開播成績,NTV本季要失守?

第二集
然而澤尻英龍華的《成為母親》次集不跌反升就稍為意外,看來NTV的強勢持續。

喺百度貼吧見到

未播之前
澤尻英龍華今次可以說是越級大挑戰,兩三年前還是當新人時裝設計師及記者,今年就要當有個13歲孩子的母親,她只是最近在一部SP演過人妻,會不會突破得太多?她的演技說實在以31歲女優來說不算突出,突然要演如此高難度的角色,很容易出事,因為一個未結婚沒孩子演技又不算好的人,怎樣演好母親的角色?

相比之下小池榮子及板谷由夏的演技以至當母親的說服力明顯較高,劇集的宣傳上由最初開始都是以三個女角一起作賣點,可以預期這兩位應該會有一定戲份,也許是因為澤尻主演而作出的保險?相對地藤木直人可能是全劇最得海外觀眾歡心的一個,且看作為主角丈夫的他會有多大發揮。

第一集
週三收視,澤尻英龍華《成為母親》首集雖然有雙位數,卻是同檔2013年《雲的階梯》4年來最低的開播成績,NTV本季要失守?

第二集
然而澤尻英龍華的《成為母親》次集不跌反升就稍為意外,看來NTV的強勢持續。

得閒幫佢整幾張圖

喺百度貼吧見到

未播之前

第一集

第二集

喺百度貼吧見到

未播之前

第一集

第二集

得閒幫佢整幾張圖

佢次次都係咁ga la,佢自己寫果d劇評實在
交俾人寫果d好過佢本人寫果d唔少
科學怪人之戀幾好睇 套劇主題應該都係日劇大道理
二階堂個look好pure

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞