2017年春季日劇討論(2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
科學怪人係咪冇字幕組做

依套反而想睇
科學怪人係咪冇字幕組做

依套反而想睇

我都想
科學怪人係咪冇字幕組做

依套反而想睇

我都想

日菁有做原來
月九 8.3%
月九 8.3%

貨不對版
月九 8.3%

貨不對版

當然,明明係相葉主演無端端變武井咲喎
月九 8.3%

朗報
フジ月9「貴族探偵」第2話で1桁8・3% 3期ぶり2桁発進も急落

フジテレビ“月9”ドラマ「貴族探偵」(月曜後9・00)の第2話が24日に放送され、平均視聴率は8・3%(ビデオリサーチ調べ、関東地区)だったことが25日、分かった

咁既cast拍返王道愛情劇都應該唔至於咁慘
フジ月9「貴族探偵」第2話で1桁8・3% 3期ぶり2桁発進も急落

フジテレビ“月9”ドラマ「貴族探偵」(月曜後9・00)の第2話が24日に放送され、平均視聴率は8・3%(ビデオリサーチ調べ、関東地区)だったことが25日、分かった

我真係心都涼晒
龜山而家呢個時代唔係你架啦~過主啦

由以前民放5台第1,而家變第4。(盤數更係包尾大班)
龜山放過CX

到時就會變相葉追武井咲

都係不了
月九 8.3%

貨不對版

武井咲主演 女貴族探偵
月九 8.3%

貨不對版

武井咲主演 女貴族探偵

武井主演=垃圾
反轉 6.3%

反轉睇左第一集已知死梗

記得上季下剋上考試開頭某集對宮崎駿都死唔去
冇諗過咁快就要貼近為了N嘅最低收視

再係咁 真係唔cut金10 都減少黑暗題材
但係砂之塔又唔差 真係諗唔明

我鍾意睇d dark side野呀 唔好cut

砂之塔到大結局平均衝上10%
同一垃圾編劇池田奈津子嘅愛麗絲之刺又係唔差,有11%

好睇嗰D,為了N別讓我走

擔心就算TBS肯拍黑暗題材,都只會搵池田奈津子寫垃圾劇本

呢兩套個劇情其實都悶
係要啲觀眾肯用心去推敲角色嘅心理狀態先至會有趣

我覺得今季最正係反轉
土村芳著返時裝都幾順眼
反轉 6.3%

反轉睇左第一集已知死梗

呢兩套個劇情其實都悶

我覺得今季最正係反轉

睇咗so far兩集, 今季得運命之人同反轉係我願意等到深夜出seed即睇
月九 8.3%

貨不對版

武井咲主演 女貴族探偵

武井主演=垃圾

唔好比佢停
月九 8.3%

貨不對版

武井咲主演 女貴族探偵

武井主演=垃圾

咁今次應該唔會入AIBA數啦
今朝去左商務買反轉
暫時睇到終章之前果章既中間
原來劇都加左同改左幾多野下
(劇透, 其實又唔知算唔算, 只係一D截至呢兩集唔同既野, 因為都幾唔同)

一. 根本小說就唔撚係落雪只係打風落大雨, 亦唔存在咩架車留低, 直頭係揸到去別墅門口, 小池走果陣藤原仲聽到引擎聲, 亦無盜賊收音機廣播
二. 市原隼人都無結婚仲係單身仲諗住想媾女, 飲啤酒果到亦只係話小池自己走去食咖哩無妒忌呢樣野, 亦無被貶果D, 或者話村井個妹應該係作出黎, 村井都無不倫, 結婚都好似無提, 車站得佢一個唔係同妹等小池, 劇係十年後, 但小說只係三年, 愛情線同意外都多左好多
三. 無記者存在
四. 按小說既描述其實我覺得市原隼人FIT廣澤多D, 大隻同眼比較似一條線
五. 我睇到呢度藤原同戶田都未和好

突然覺得之前諗車雪問題既自己好傻, 話唔定只係BUG

之前見到話湊佳苗話結局可能唔同我真係信呀

傳聞話大結局係湊師奶親自寫劇本
D原創角色(武田鐵矢)都會有

而且係講本書之後嘅事
係咪每集都會有一次

---------------------------------------

居酒屋三個表情又係超可愛

反轉 6.3%

反轉睇左第一集已知死梗

呢兩套個劇情其實都悶

我覺得今季最正係反轉

滕原龍也D戲係幾好. 不過套野好似天與地咁.

原作者重新寫結局既話好吸引

咁快已經聚會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞