2017年春季日劇討論(2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
星期一(月曜日)
富士月21 《貴族偵探》

星期二(火曜日)
富士火21 《CRISIS 公安機動搜查隊特搜班》
TBS火22 《其實並不在乎你》

星期三(水曜日)
NTV水22 《做人老母》

星期四(木曜日)
朝日木21 《緊急審訊室2》
富士木22 《人100%靠外表》

星期五(金曜日)
TBS金22 《反轉 Reverse》
朝日金23 《女囚七人》

星期六(土曜日)
NTV土22 《我是真命天子》

星期日(日曜日)
TBS日21 《小巨人》
富士日21 《櫻子小姐腳下埋著屍體》
NTV日23《科學怪人之戀》

lm
如欲劇透討論請先預告再細+深藍色字

圖透請先注明 [圖透], 然後貼上圖片link/高登加密法

日劇分季掃盲:
http://amayzi.pixnet.net/blog/post/28098647
第91回日劇學院賞:

最佳作品:
1. 逃避雖可恥但有用
2. 真田丸
3. 校對女孩河野悅子

最佳男主角:
1. 堺雅人(真田丸)
2. 山田涼介(該隱與亞伯)
3. 松岡昌宏(家政夫三田園)

最佳女主角:
1. 新垣結衣(逃避雖可恥但有用)
2. 石原聰美(校對女孩河野悅子)
3. 米倉涼子(Doctor-X 4)

最佳男配角:
1. 星野源(逃避雖可恥但有用)
2. 草刈正雄(真田丸)
3. 大泉洋(真田丸)

最佳女配角:
1. 石田百合子(逃避雖可恥但有用)
2. 長澤正美(真田丸)
3. 松嶋菜菜子(砂之塔)

最佳編劇:
1. 三谷幸喜(真田丸)
2. 野木亞紀子(逃避雖可恥但有用)
3. 笨蛋主義(黑色十人之女)

最佳導演:
1. 金子文紀、土井裕泰、石井康晴(逃避雖可恥但有用)
2. 木村隆文、田中正、小林大兒、土井祥平 等(真田丸)
3. 佐藤東彌、小室直子、森雅弘(校對女孩河野悅子)

最佳歌曲:
1. 星野源《戀》(逃避雖可恥但有用)
2. THE YELLOW MONKEY《砂之塔》(砂之塔)
3. Hey! Say! JUMP《Give Me Love》(該隱與亞伯)

特別賞:
戀舞(逃避雖可恥但有用)
好似無人提小さな巨人嘅
無女就無人討論?

發雞盲?
岩岩睇左第一集敗犬, 男主角又咁岩係紐約返黎
係咪夾返朝5晚9
市川由衣今次拍得幾靚
文乃最高
菅田同松坂邊個係阿哥
岩岩睇左第一集敗犬, 男主角又咁岩係紐約返黎
係咪夾返朝5晚9

睇左半集, 都係頂唔順田中圭
文乃個頭係咪真係剪短左
睇落好假 但好襯佢
文乃個頭係咪真係剪短左
睇落好假 但好襯佢

應該係真髮黎
新貼留名
星期六日都返工 未得閒開新劇睇
但今晚月九聽日出字幕一定睇左先
去左睇奇蹟,究竟啲觀眾笑點係咪低到咁
啱啱先為意命運注定的人又係木村文乃+菜菜緒呢個組合
今季睇聞奶同户田
月九已死 11.8%
月九已死 11.8%

月9冇得救
月九已死 11.8%

睇見佢地啲造型已經唔想睇

今次做親友 菜菜緒做呢啲性格駕輕就熟
放左咁多日假 終於要返工 今季開左好多套 唔知睇唔睇得晒

今次做親友 菜菜緒做呢啲性格駕輕就熟

硬係覺得有陰謀
放左咁多日假 終於要返工 今季開左好多套 唔知睇唔睇得晒

你要返工架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞