LIHKG機械鍵盤集中討論區(28) 新手睇頭post | 香港鍵圈崛起

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
techflex自己整
手都斷 4個鐘無停
岩岩焊完 下次要買個好少少既焊料
雖然抽唔中keycult, 但將張700usd既form交上去果下好似突破左某個心理關口,一去冇回頭了
用緊gx12夠平 但想上lemo/mini-xlr
我都打算整 以家搵緊料
我打算搵圖個隻頭黎買
GX12 太大舊覺得唔好睇
我隻Polaris終於出貨喇
請問一下2k budget 65%layout 想要有燈, 青軸/奶軸 買咩好 爬文見話ducky one sf唔好 keychron又唔好 但我上網睇最推就係呢兩隻
買個靚既焊台仲有用 可以半個鐘搞店
fc660c?
呢隻同filco 都睇過
但係搵唔到led version, 慣左唔開燈靠keyboard 燈打字
練touch typing

好似唔見有人講,點睇呢隻牌子?我要來打機見到個款幾好睇
你個上計唔計lube先
如果唔lube齋焊我1個鐘內起貨
用thinner去抹走啲松香嘅時間仲多過soldering

70粒上個禮拜我lube咗6個鐘
keychron係今個月啲KOL開始宣傳先多人講
我地呢度舊年已經講緊

買囉,我都推薦我啲fd買黎入門
唔該
無燈嘅話我應該去馬 filco minila 工房版
係咪所有cmk keycap都用到
我未入keyboard先入key cap
如果買gmk要買多一個kit
3u spacebar同2u shift撚煩

利申 minila/non-standard 60%愛好者 深受其害
慢慢開始轉返ANSI 60%
好厚身好高,唔用wrist rest會攰
落鋪試時感受下
QC = Trash
咁係咪姐係用fc660M 好啲
如果唔玩燈效同低延遲藍芽,所有用cherry mx嘅廠board都係垃圾
我完全唔覺廠board有任何優勝之處
其實廠board就好似廠機咁樣
我唔知2020年仲有咩理由去買廠機
同埋keyboard pcb係唔會有所謂售後問題

如果想買60%不如買塊DZ60返黎J吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞