LIHKG機械鍵盤集中討論區(28) 新手睇頭post | 香港鍵圈崛起

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
正常好多都有得試 無得試好難賣得出

頭po有推薦鍵盤
唔明放心上黎問 只要唔係電莖鍵盤就得
二手無咩問題呀,前排先二手收左隻,係清麻煩啲
多左好多新面孔
標題真係無改錯
其實電競keyboard既優勢係浮誇既外型,唔介意有一部份cost去左設計同rgb其實無咩大問題,買電競keyboard既人既要求其實係唔同d利申貪平買左電競keyboard幾年😂隨左幾粒cheery壞左之外,換左之後就無咩大問題
一部份去設計?
50蚊CNC塊爛鐵,仲未計佢造十幾萬件個cost再平啲,mass buy in cherry switch大約1蚊粒
淨計個base + switch都只係百幾蚊cost

個rgb software開發一次就夠,個cost一早喺賣完幾代 / 版本之後已經回本

咁嘅垃圾賣成千幾蚊,點止「一部份」
QMK open source, 唔洗開發
心思思想砌第一塊keyboard,男人始終鍾意砌下野。但想問keyboard砌唔砌到有藍牙,蝸居容納唔到線
想問300蚊有咩選擇
TB就其一隻啦
除非你係話USD
差唔多啦我覺得賣點唔同姐,有人意gimmick野,就好似砌機砌到rgb成個機箱都係咁
個focus唔同姐,overprice就肯定嫁啦,所謂電競brand都食左唔少錢但偏偏而家d人覺得果堆brand d product值錢
有,唔介意tb既話有幾塊平版可以試試
想問下KBD8x mkII係咪無出藍牙版, 搵過下唔多覺眼, 有無邊塊好推介, 定係其實求其搵塊岩LAYOUT既就可以去馬
以我所知Bluetooth入門板得just68/just60如果要其他layout要睇下其他師兄幫唔幫到你
巴打邊到買 我搵極都搵唔到

我ebay買會平d 不過齊色就一定係呢間
我見60就比較多, 但Bluetooth TKL真係無幾個
無見過😑
巴打 有冇興趣夾運費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞