LIHKG機械鍵盤集中討論區(28) 新手睇頭post | 香港鍵圈崛起

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
如果係dz60 case岩唔岩用?唔係好知DZ60同GH60既分別
DZ60好似係GH60嘅改進版黎
Support Type-C同underglow
我gb左hex3C仲爭塊dz60 variant既pcb
咁岩就係想要hotswap
如果compatible既話我有性趣
你shipping可以用美國地址
但係你billing嗰度冇得俾你揀Hong Kong / China
佢係Drop down揀Country,唔係自己填曬
所以你冇外國登記信用卡係買唔到
至於係咪武肺影響我就唔知
無興趣,但支持陀地工業
如果塊PCB係支那印但SMD component係香港焊又算唔算made in hong kong
講真,生活上好多野都避唔到支那野
我覺得有份心,大家肝膽相照,同路人互相支持已經夠
呢度好多marshmallow打手
GMK咪用緊Cherry profile
marshmallow唔得?其實我marshmallow同tealios v2都無試過,只不過見到第1頁推介有,linear黎講邊隻好?tealios/holy panda??我而家用緊cherry black no lube
留俾其他巴打介紹

我個人覺得係抵玩,但聲麻麻
youtube聽聲好似tealios v2lube 205g0唔錯
tealios就算啦,又貴又唔值
透明殼注定爛聲
大哥有咩linear係正嫁?
我喺上面#179都post咗段lube咗嗰Tealios v2
Linear呢期jwk係贏晒
我話marshmallow多打手姐,唔代表唔正既

個人黎講
H1、Marsh係首推,其次...無其次了
C3 Tangerine點睇
透明殼對我黎講就係88
同為jwk廠,有聲當然求聲先
再講,我對桔麻麻
jwk marshmallow同alpaca搵緊
tealios v2係唔錯,不過少貴
Novelkey cream係 KAILH做既?
FFF黃不如買Gaint v2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞