『薪火post』BNO 續期資訊(81) 唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
我諗你閱讀理解有問題!咪講明香港居民指持有特衰或bno,並無其他外國護照者!
收到,希望平權可以順利
護照裡面included child單純指護照內携行兒童,並非指國籍可否繼承!個人國籍,係因出生、入籍、歸化、登記、領養、世系而嚟!你個case係因出生!出世紙代表晒,同父親本bno絕無關係!
唔喺護照內携行兒童就好似唔係佢生咩
iPhone 用備忘錄scan文件功能,好清晰
再print出嚟
如果真係搵唔到嘅話,填多份LS01 paper form,連埋本剪左嘅BNO一齊送過去。

另外亦都唔排除係申請特區廁所板護照嗰陣時,佢on99幫你剪埋,聽過唔少
你又啱
同問,我最後寫咗hmpo網頁嘅電話
唔知得唔得約咗4號朝收件
Authority係英領都要揀other?
咁填錯左我再重新填online form得唔得?
個個心裡有既定答案,又上嚟問尋求認同感
英領都要揀other
填錯小事
我近排用過幾次FedEx寄documents
可上門收件
你可把文件自行入在自己公文袋,或者他們也有文件信封。
幾張提單在上門收件時直接交俾staff okay.

現在直接用FedEx 開新account,由香港速遞文件去英國約為HKD210.-(International Priority)
(約2-3 working days送達)
我諗繼續玩唔承認,大家要去港共入境署宣誓放棄「被支鬼」身份
有冇人知寄fedex shipping address 使唔使打埋ref. no. 同INT-E-FTA?
要 打埋啦
呀爸呀媽張結婚證書寄color copy得唔得~? 唔想拎佢地張正本寄過去

到時中共匪幫又會好似1990年咁樣,整份「全國人民代表大會常務委員會決定」,宣佈唔承認香港華人所有外國籍。
國籍(以及護照)屬外交事務,港共入境處一定會忠實執行,連籍都唔比你退
我想問下,如果我本身有申請過BNO, 亦都經BNSS底下有BC,就算我現時係攞BC passport, 我既BNO身份都仍現有效. 我咁理解有冇錯
係,可以拎兩本
可以同時拎兩本?我個陣有一本有效既BNO, 拎BC既時候佢要我寄埋本BNO去之後剪左角咁寄返比我
英美出聲就得,唔承認呢個聲明,呢啲講拳頭嘅啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞