『薪火post』BNO 續期資訊(81) 唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
confirm完個人資料彈左段咁嘅野出嚟

You’ll need to ask someone to check this photo to confirm your identity.

The way they can do this has changed - they can do it online. They don’t have to sign a printed photo.

We’ll tell you what you need to do after you’ve paid.

係咪真係張相出事
即係副簽
只係得出世紙
用唔用到身份証大法?
比錢前定後
知佢有講Applying as part of a family or couple
咁如果係同朋友一齊寄得唔得
有冇人試過一個speed post 寄兩份或以上申請係成功?
成功例子:網上一次過交兩份申請(打完一個比錢前可以繼續加申請),一齊比錢一齊寄一齊dispatch一齊收到
咁如果唔係一次過交2份申請,係分開申請但入哂一個公文袋寄呢?
97前香港出世
屋企人無幫我申請
老豆本BNO children 個欄又無落我名
又無兒童身份証 得回港証
只係得張係Established既出世紙 有無機會?
想問吓寄去英國聯絡人電話要寫啲咩
地址嗰個訊息入面冇電話號碼
如果想一次寄兩個以上申請人的申請文件,請明確分開不同申請人的申請文件,並註明全部申請人的申請號碼 ( PEX xxx xxx xxx ) 於明顯位置。
https://www.passport.service.gov.uk/help/multiple-documents-guidance
樓上又重提用特衰去過旅行再轉BNO試過出事
咪其實有幾多人試過咁
係咪當地唔熟悉JA
BTW同時帶晒兩本過去會唔會有問題
轉來轉去先會易出事
最大鑊都係印落本護照再VOID個印姐
睇置頂
馬來西亞除外,唔會有問題
都係傳台灣or日本會出問題
轉黎轉去點介定
細個用BNO去日本
回歸後用特衰到宜家
下次去轉番BNO

台灣呢就一直都特衰
下次又轉BNO
幫緊兩老renew
點解填完parents details仲要填grandparents details...
呢個國家又咩事?
冇去過所以應該冇問題
特衰同bno都係ROC籍,io有權問,正常解釋唔會唔俾入
咁已經死
港人最多去既地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞