『薪火post』BNO 續期資訊(81) 唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
YES 都係寫左係老豆本BNO到
有冇清用DHL寄?
佢地有冇hmpo要求既包裝提供?
一定要寄父母有你名嗰本,有巴打直情reject咗,重新俾錢寄埋伯友本included child先批到。至於你個case,你向前睇返,一個鐘前左右已經答咗同你類似case了,爬一爬文一定無損失!
1. 你個application
“Have you had a British passport before?”
NO
因為你冇自己一本BNO
一定要閣下的出生證明
同老豆本BNO

2. 佢個application
“Have you had a British passport before?”
NO
因為你冇自己一本BNO
一定要閣下的出生證明
同老豆本BNO資料頁同Included child果頁影印
寫信解釋係邊本PASSPORT上面
梗係好啲啦,中間經咁多人手,跌咗出嚟,無pex no咪求其放入其他file或者放埋一二角囉,無人得閒理㗎喇。
睇置頂並自行格價
咁我如果同家姐D文件連埋一齊寄既話
係咪分返開2份application既文件
然後老豆本BNO正文就係寫係share 文件??
再全部包埋一次過寄
依家即爬
啱啱發現咗一樣野,Which is your passport issuing authority?呢題如果你揀咗other 就瀨野,系統會當咗你第一次申請bno ,佢會要你交出世紙,父母出身證明,父母結婚證書

因為你有舊bno ,而bno is issued by UKPA, UKPS, IPS or HMPO
咁請問邊個option係香港入境處?
舊bno都可以issued by香港入境處
如果本野係HKG出但剔左UKPA, UKPS, IPS or HMPO 點算
小事
WEBCHAT
請問有無話最多可以幫幾多人副簽?如果幫10個以上嘅人副簽會唔會出事
咁計唔係1日22個鐘咩
俾咗錢就照去啦
唔會,但會抽查,簽得多咪多機會抽中你,咁你哋識得㗎嘛,亦唔會為難你。
THANKS
請問有無人要副簽無得dl form填
要online submmit
我就係咁,而且online system入唔到
online副簽完先俾我寄過去
總之你揀other 就要比埋出世紙
有冇巴打都試追比完錢, 但係係check status到仲未有得download副簽form?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞