『薪火post』BNO 續期資訊(81) 唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
仲諗住放工先去
System呃你ja,你有本未剪角既bno就贏咗
我當時係system入埋爸媽本舊bno number,咁好似引發到唔會問你祖輩d野,有齊晒你同你爸媽本舊bno根本就係輕鬆
當時寄咗舊bno,副簽,銀行信,彩印特衰,彩印身分證,彩印爸媽結婚證書,彩印我同爸媽出世紙,之後好快批

反而早排幫爸媽搞,佢地比唔到佢地既爸媽資料,要問埋佢地既祖輩,結果都係比唔到,但佢地有齊晒自身既野,我啊媽上兩個月都批咗,啊爸果份application 就琴日拎去Fedex,base on我媽經驗,都應該會批

結論:重申一次,你有本未剪角舊bno係手,就贏咗
D人睇doc係咪咁撚難
呢個世界又唔係淨係得DHL
我果時係搵加拿大護照幫我簽
我有
平郵唔掛號勇士一樣可以成功!
pin埋都唔睇
乜都問左先
想問下交唔倒文件封信有無TEMPLATE 參考
屋企人本來話搵唔到張結婚證書 但係岩岩唔知係邊到搵返出黎
但係結婚日子同佢地之前同我講果個差勁遠
而家個係網上填既日子唔同 洗唔洗寫封信解釋
曾經登記過,有無舊證在手,都係必贏!最緊要搵埋副署嘅啫!
作文已由學校老師教咗,每個人總有自己理由!DSE背範文唔會合格喎!
寫啦!另由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。風險要自決。
其實你兩個睇置頂,打熱線去格價啦!有巴打開戶口兩百零蚊上門收,使乜攞籌?點樣做咪問清楚熱線囉!呢個世界介有中介添,google 就有啦!
只不過附近番工 放工咪上去睇下有冇得寄姐
我好肯定自己之前有bno
但 apply完lost收到confirmation之後收唔到個lost 嘅references number
靜係收到呢封email

Send過enquiry俾佢地又冇覆
再apply多次lost都靜係收到第一封email
但冇第二封reference number
等左成個星期 可以問邊個
我見人人都去dhl
點解無人揀另一間?
金鐘海富dhl排隊
但另一間5分鐘就攪掂
藍皮
係apply first U.K. passport
照做就得
文件同內容盡寫同盡交
畀唔到就寫解釋
有本舊BNO通常都解決到
各位好人巴打感激不盡
我收工再仔細lun下份doc先
上網填完+visa俾錢+print張野
第二日上門收件
又要學人續又唔睇doc就問 又等俾人屌
內頁係咪柒好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞