『薪火post』BNO 續期資訊(81) 唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
睇頂置
辛苦晒巴打
彩色copy is ok
睇頂置
由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。風險自決!
我想問我29號寄到過去.顯示HMPO簽收左,但到呢家都未收到通知同改STATUS 話佢地收到係咪正常?
有齊基本文件,如要求就交埋副署,交唔到寫信解釋,基本上都唔會太為難你。
等吓喇
香港人
換 BNO 個陣收左啦
疫情期間,試過隔離14日。
我想問我父母有BNO 但我自己無
係ONLINE申請個時 其中一條問之前有冇UK PASSPORT
因為陣係得父母先有 我連舊個本都無
咁我應該揀YES 定 NO
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'

你肯定有BNO
你無bno點續證?97前登記有先可以續喎!你咩case先?Included child ?
睇下有冇人比個包膠黎研究下啦
DHL有早上9點先有籌攞
一日得50個
寄件洗唔洗限一定要office hour派?
我係97前出世
老豆本BNO 有我個名
我上網睇有人同我情況一樣申請到
不過佢係寄文件個時寫多封cover letter 話佢自己屬於 Included Child 而申請BNO 佢就無寄埋父母個本
我想問呢個情況係咪都應該申請到??
見到有啲人話每頁都寫會自己個ref no
寫咗會唔會好啲
唔好意思我無講清楚我係Included child
你個application
“Have you had a British passport before?”
NO
因為你冇自己一本BNO
一定要閣下的出生證明
同老豆本BNO
都得
咁我想問係咪可以同時申請2個人
因為我家姐都要續
可以到時一次過寄哂2份文件??
同埋老豆本舊BNO 申請完成之後會唔會寄返返黎?
兩個都係Included child
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞