『薪火post』BNO 續期資訊(81) 唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
出街影印
幫朋友問

佢本身係手持緊BNO護照
但呢排佢想幫阿爸續BNO果陣,先睇到佢阿爸本BNO嘅Included child到寫住0

佢阿爸本身係1982年出世,可能有CUKC,但怕Included child到寫住0會唔會有咩影響
例如真係比返前CUKC人居英權,仲可以帶埋子女果陣,但因為Included child到寫住0而變左唔得之類

想問佢阿爸續果陣會唔會有得改返Included child數目?
會唔會出生地點寫左Aberdeen或者係New Territories,台灣見到唔係「Hong Kong」啊
到時先知
平權應該有排...

9月個下議會過左好似仲要等上議會?
真心有無巴絲答到
睇置頂
唔算,手機影自造文件等閒事,最緊要印出嚟清晰無過底!
無關係,佢本寫明bno而唔係cukc!另外平權問題,等真係有細節先算啦,依家無謂諗太多。
有巴打話當年放旅遊台係因為嗰邊人多啲,可以多啲討論,依家bno咁政治性,都係搬返嚟呢邊喎。當時希巴有問過大家搬唔搬,但無乜反應,結果都係搬咗嚟呢邊。
轉過黎就爆BNO可能平權
之後又爆國安法
你朋友97前出世,但佢爸爸82年出世
其實清楚就得
利申:幫人搞交手機相試過ok
再唔係裝phone scanner apps一樣得
實測同左好多年廁板去日本
今年年頭用BNO入境 乜事都冇
台灣未有機會試
//香港澳門關係條例

第四條 本條例所稱香港居民,指具有香港永久居留資格,且未持有英國國民(海外)護照或香港護照以外之旅行證照者。//

係咪改咗記得之前好似包bno
yes
無關係,呢啲小事無需解釋。
咁啊,因為我見大家地址一樣,所以出而寫晒而裡面淨係寫左pex no炸應該冇事掛
打錯,58年先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞