[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
其實可唔可以呼籲用車手去塞?
記唔記得612都有文宣係告士打道遊車河?
雖然最後其實無咩車出
但85都有呼籲過車手玩迴旋處練習賽,
以大埔為例都係成功左
亦都代替左手足用人手去塞咁高風險

以純粹阻檔班仆街去立會為目標
其實用車應該係最好同代價無咁大

手足落場既風險:
比人打,48小時,非法集結,暴動,襲警等等。

車手: 收驗車信,最多勾車
你睇唔明我講多次
我係話每個活動都係進程黎
你要人力物力都係講團結講民憤
再講難聽啲冇爆眼手足邊有佔機場
你唔去試點知令後續發展?
你唔做野點令個運動慢慢回暖?
所以你個答案係依家唔做野住
之後有個日係打國安法大家就出哂黎空群而上?
我講緊就係進程果樣野
仲有中大一戰其實車手既威力都係好成功
係舊路做左rb
係吐露港公路塞死左大量狗車無法支援

只不過新聞同網上無畫面,比較小人討論
國殤係班狗自己無啦啦走左諗住做畫面,你講緊嘅係逃犯二讀個陣
鬼咩唉,大部份工會都唔夠人入(唔好問我點解知)

工會唯一目的就係為左合法聚人,利用人際網路將黃色經濟圈滲落各行各業,必要時不同行業工會互相幫助,再慢慢扭轉成個香港經濟體系嘅利益關係。

呢個玩法共匪好興,大把xxx同鄉會、聯誼會、商會甚至義工組織,做黎目的只有一個,就係將人拉去一個群體再慢慢同化、影響,再拉埋自己d仔仔女女跟著d世伯伯母見世面,壯大個網路,以後要動員做咩都好方便

罷工只不過係工會其中一個抗爭手段咋⋯你唔入工會,自己用自己方式唔返工又點計你罷工呀⋯

醫護已經完美展示左一場正式嘅罷工應該點做,但咁多人冒著要開名嘅風險出黎搞工會,結果個個就冷冷淡淡咁,做極宣傳都唔入會

我只想點出一個事實,同幫襯黃店、捐錢一樣簡單、合法、低成本、低風險嘅每個可能性,都要盡做。你入左工會,起碼可以先擺脫左連登班五毛嘅影響先,討論同動員都變得更有效率
靠送人頭去維持運動熱度好唔健康

仲有國安法係無得打 直入附件三

你拆左立法會都無用

而家係佢主動申請攬炒香港 有咩唔好
我明你講乜
咁既話大家係咪選擇咗?
場運動係咪完咗
等攬炒?
但呢一刻傾呢啲冇用
都係圍內個post見到就見
唔會有共識

你地答我到時有200個手足出黎所謂送人頭
我地係咪睇住佢死先
如果到時200人後面有20000個人叫佢走係咪有用過睇直播先
如果到時人數夠多係咪做乜都安全啲先
大家到時出到黎見機行事啦
做哨stand by下都好
我嘅心態同你一樣
我從來唔信呢d投票
加上入面唔知有幾多5毛
禁個正皮負皮有幾難
你自己出去睇吓 唔好下下都話五毛
個比例係好大 唔係幾隻五毛做到
學習下接受人哋嘅意見
場運動吾適合再用情緒主導,每一個行動諗下成本同效益,可行性都好正常,give me death 係respect 但 poly之後損失已經夠重,和理非進化速度更加追吾上被捕,只會令日後吾夠動員能力嘅情況愈黎愈嚴重
算啦,樓主係唔會答架
根本呢個po係一個偽命題
佢只係想大家今次國歌法聽佢話,唔出
(第二d形式出都係徒勞云云)

無打算同大家討論留力之後
下一步所謂打大魔王嘅大大大策略
對我黎講係0說服力
覺得自己響呢個po花得太多時間添
出po係叫你睇清現實呀,你自己覺得527會十萬人圍倒立會仲傷得少過612咪繼續囉,吾接受現實得個勇字有乜用....poly之後仲未肯醒?仲同佢陣地?
但我肯定連登係五毛比例最多嘅平台囉
樓主你又唔睇下tg d投票?求奇cap個你睇喇
其實3~4個車主突然死火

間接塞死條路

比起一班𡃁仔冒住比狗伏掟幾個發泡膠箱出馬路

效果同成本差勁撚多

先唔講發泡膠箱比藍絲落車10秒內踢開

而係比狗伏到最低消費係非法集結
我諗至今應該有過千手足因為呢條柒頭皮channel 搞嗰d 低回報活動而比狗塔左
其實反嚟jm9 由佢過,攬炒咪算
我覺得應該日日都唔好撚出,靜等集中營
我覺得國安法緊要D,加上星期日,所以可以多人出。

但惡歌法在 weekday, 唔會有咁多人。根本重狗,想行近垃圾會都難。

昨天又有近 200人被捕,要留力下一場更重要。

其實所有黄店不斷播榮光都係一種抗爭表態,抗爭從來不限一種形式
佢哋面對唔到
tg個門檻好鬼低 真係好笑
成日話鬼亂投票 冇諗過連登亂投一定係少過tg
2020 仲有人話叫你唔好出活動就係狗就知堆人幾無腦
再講一次 只有狗先會想叫你出去冇安排好的活動
有錢收有得打人
524應該有幾萬人既
不過527真係不了
我反而覺得要兩手準備
527要上街嘅,要小心
Be water, 不被捕
因為我地人數真係愈來愈少
次次上街,狗總係亂咬

兩手準備嘅意思係
1. 係盡量保留戰力下出聲
2. 預最差嘅情況,就係國安法通過左後,如何繼續運動

希望咁多位巴絲認真諗諗,老實講,真係一場漫長嘅仗,要冷靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞