[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
你諗你啦 我就支持和平嘅 絕對唔做犯法嘢
求pin

[正視聽]527 唔好去港島
https://lih.kg/2033757
棄守得一個惡歌法,就可以棄埋23條、國安法
一鼓作氣唔到就會一直衰
其實如果淨係睇目標行動嘅話612都唔應該出
因為當時根本睇唔到可以圍到立法會圍到佢開唔到會
絕大部份肯出都係因為6月9夜晚同6月11晚手足做嘅野
(當然之前鋪落嘅三罷都有影響

動員力唔夠係認同嘅
但動員力永遠都唔會夠
俾你有50萬人出黎都唔會打得過重防狗保護網
動員力份量係客觀因素,但決唔係決定應唔應該出嘅因素
再者出到去真係好悲觀咪兜個圈走囉
一年都就黎有啦,自己出去用對眼判斷真係需要嘅
你講完個plan人地都唔明既 咁我冇野好講喎
我請求你唔好再攞612比
所有發生過嘅事你都唔好再來做例子
唔可能再咁樣做比較
好認同
527就算係為國歌法 獻世派都講過如果係立法會立唔到 會直接頒布
有人話同國安法分唔開
但根本中共到呢一刻已經唔會再理國際點諗 立國安法同一國一制冇分別
但係咪代表咩都唔洗做?
唔係
從來都話攬抄只係手段 唔係目標
要話比香港人同國際知香港人未放棄 琴日(524)已經做咗
527叫人唔好出 係唔想手足徒勞無功
一黎動員能力成疑 工會到底搞唔搞得成大三罷
二黎根本阻唔到啲咩 阻一日?兩日?

我地反而應該思考點樣學波蘭人為長期抗爭準備心態、知識、體能甚至係裝備上加強自己

我地係香港民族

我好怕今次啲文宣既滿腔熱血
呢個根本唔係END GANE
因為好易會衝昏頭腦
情況又有變
立法會預留30小時審議國歌法 料下周四完成
https://lih.kg/2034914
有出過黎明行動肯定想屌死連登仔
吹到大一大人影都冇隻
Poly個時人都好多
你都啱 要個最好嘅solution
Feel到大量學生叫527出,但同時唔覺和理非cover到
議員屋企
呢度d人痴痴地 討論下點樣減少損失提高效率都屌 係咪要俾人拉左先叫做到野
根本無可能留守,611啲狗仲會放任俾你留守喺煲底,而家可以留守喺邊
我個人建議係睇定啲
始終527成本同風險都好大
國安法比起國歌法嚴重好多
之後需要嘅行動 動員力都好大
當然尊重大家嘅決定 無論點都要小心
推呢個
同意
plan A 一定係last choice, 高成本 低效益

plan B 我覺得唔夠直接影響到投票

plan C 我覺得係主席屋企樓下食早餐都幾好
都話啲人好似想追過程
到時國安法就唔係立法會喎
成大事最緊要有計劃
黑警睇準你星期三人數有限
講明包鳩你都仲叫手足行埋去
大家睇pin呀
去都無問題.
一定要決定勇武係鬼.
始終有好多人容易受人影響.

唔勇武最多非法集結, 罪名較輕.
預左給拉都唔會咁重罪.
唔好天真未來真係有機會無罪釋放!!
而家情況有變大家又會點做呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞