[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
其實,佢硬過嘅話,國際社會會搞佢
佢唔過嘅話, 又柒出宇宙

所以各位手足真係可以抖抖先,目標已經達成,中共已經俾大家迫到行錯左棋
難聽啲咁講,全世界做港豬、不問政事,一國一制之後我哋肯定唔會被中共針對,更加可以留到條命仔添

但呢個真係我地嘅目標咩?
講唔到俾你聽呀佢! 唔好問啦!
其實我覺得呢個係資源調配問題, 因為九龍人過港島都好難打, 而且到你想行一個backup plan各區開花嘅時候,亦會因為唔同區嘅人集中咗喺港島,所以令到開唔到花, 咁不如同時開兩條線, 港島人打返港島,九龍人打九龍, 咁樣先合理啲
推一推集思廣益。
呢個小魔王其實唔係小事,但惡安法北京send落黎我地吹佢唔漲ga bor,所以打小魔王係我地做到既野。
圍警總
你聽住
人哋28號表決你一定阻止唔到
如果你想做國際上嘅文宣
你仲有一至兩個月時間
因為佢通過咗去到實際執行其實仲有一至兩個月
其實你係咪掉轉咗D野呀?國安法打算誇過立法會,係北京通過條例,你要阻止只能透過國際戰線去施壓,除此之外根本無其他方法阻止

反而國歌法係本地立法,你有一萬種方法阻止佢立法,你反而唔做?
我至少覺得咁樣全港一齊打點都好過集中喺港島大圍捕
Agree,尤其27號第二日就係人大通過國安法授權,所以27號要作表態顯示香港人未放棄係又重要,24號既畫面唔會係國際版面持續比28號,所以27號既表態係非常重要
中共真係會care國際視野?西方國家最多咪只係譴責兩句然後當冇事

問題係中共就算真係行錯棋,佢都係棋局嘅勝利者。

所以你唔好咁樣就打飛機啦
洗完板未呀垃圾, 咁樣其他人想討論都難呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞