[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
邊10,000種方法阻止佢立法
預計當日有咩會發生
1. 未去到金鐘已經被捕
2. 全城搜車,大家唔洗旨意去/返屋企
3. 未去已有水炮車/裝甲車,大家唔理照去,然後畀人打到仆街為求靚畫面
4. 又上國際頭條,自以為好勁
5. 冇去嗰啲係連登開po吹風話今日好成功
6. 屌哂冇去嗰啲人係偽黃
7. 重覆以上pattern

有錯請屌
不如你每個回覆都答!
527 出去望下囉。形勢不利咪返去瞓覺。
從此唔洗出
巴打可唔可以冷靜少少,明白大家好嬲
但有時要時間去計劃,唔係話出就出
要做文宣,多人討論

你洗曬板,咁想其他人討論都難
兩者唔係捆綁
28號表決係人大你一定阻止唔到
如果你想做國際上嘅文宣
你仲有一至兩個月時間
因為佢通過咗去到實際執行其實仲有一至兩個月
點解冇人再話圕灣仔警總宜家?
不如你每個回覆都答!
既然28號一定阻止唔到,咪阻止27號囉,順便當做國際文宣!

乜都唔做只會令更多人團火冇咗。11月黎明行動之後,到而家大家嘅意識都薄弱左。今次係直接扼殺我哋對國歌表達自由,絕對係一個必須要反對 + 重燃抗爭鬥志嘅機會,點解唔把握?
我覺得有幾樣野要考慮,
1我方人數,自己睇524live判斷
2狗狗部署,對家玩熟晒,整個包圍網,然後係d支點撤退路線set point捉漏網之魚
3出黎做d乜,做完後被捕會點
綜合以上我係散水撚
已block佢
冇心討論真係講都冇意思
點解要咁樣綑綁(道德綁架?)唔認同要出既手足?
基本上嗰日出現得喺金鐘就有風險(周同學都係做哨咋⋯⋯),當然你可以話做哨一般個風險細好多,但而家樓主苦口婆心就係勸大家再考慮清楚出唔出,而唔係因為點都有人出所以我點都要出去做啲嘢
不如你每個回覆都答!
其實係
Plan C: 圍警總
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞