[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
dunno how to comment
平日 仲要啲學生開學
完全同意,保留實力
明知可行 100%推翻共慘黨既 我仲洗出黎?
我諗咗好耐好耐 始終都係覺得如果527乜都唔做,國歌法通過。528國安法喺大陸通過埋。

然後我哋乜春都冇做過,最後港共政權直接贏咗。我哋保留左實力,但呢啲實力就唔會再有機會用到。

既然大家都唔希望527有手足出事,又希望國歌通過唔到,喺基於一定有手足會喺嗰日守衛我城,我哋要做嘅應該係support 佢,而唔係當佢condom 掩耳盜鈴,話國歌法不及國安法、嗰日乜都唔做算數。

嗰日出咗去嗰啲手足冇backup,直接當condom?
當啲人默默接受惡歌法, 好容易就做成接受埋國安法
有機會因為呢個post 吹散左個活動
保留到幾時?so far保留左一年實力 你下一次想推乜法先出實力? 講個例子比我聽下
612個陣又係咁
到今日又係咁
到立死刑個陣又話唔好出啦仲未有事架
其實立法會靠返班議員做先係最有Noise而代價同成本最合符比例
你去既話你prefer邊個方案
你慳啲啦戇鳩仔
推,完全同意。國歌法只係其中一個稻草人,而國安法你都阻唔到。
問題係實力要保留到幾時?出年呢個時候如果國安法已經通過咗,到時又話會犯法又繼續保留實力?
其實我完全同意
講比我聽
保留到幾時?
so far保留左一年實力
你下一次想推乜法先出真實力?
講個例子比我聽下 比條底線黎睇下先唔該
條友真係未醒

中華膠
我當做功課咁,你亂做就扣分,唔做就冇分。好多人選擇鳩做/亂做總好過咩都唔做,但出嚟結果衰過冇做。係連登你論成效只係會畀人屌,但明明大家重複同一個pattern去抗爭,雖然港共on9但佢蠢唔哂,再係咁抗爭法200萬人要拉哂話咁易。
18暴動
你收撚皮啦戇鳩仔
收皮啦,又保留,保到起集中營囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞