[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
樓主似分化撚 唔想搞亂香港 睇唔出?屌你老母
又分化 分化同忠言都唔識分就讀小學啦
五毛分化撚嚟講你都算垃圾 支共小學未畢業都請?
請提防CCTV
https://lih.kg/2035067

入邊有個行山app 推介,做左野既手足去行下山先番屋企,山路冇CCTV先係最安全
push
527新方向!!!
https://lih.kg/2035127

求幫推
I mean你嘅用字有問題啫...做乜鳩單打我
同意,每次都講留力、下一次
但下一步係咩永遠欠缺討論

國歌法、國安法係要處理
但大家都明結果好大機會阻止唔到立法
我地嘅思路係要從各方面
增加共匪立法背後嘅代價

不過眼前點回應國歌法、國安法係要討論
個人認為一切親身上陣嘅表態活動一定要有
當初19蒙面法、緊急法都大大力反
睇番嚴重性
我地呢刻國際社會睇到嘅反擊力度,不論形式
100%唔可以比之前弱

但唔建議淨係響連登呢個同溫層討論
應該再多多收集意見同做宣傳
連登嘅共識 不等於香港人嘅共識呀
尋日10,000人
樓主尋日冇出嚟confirm
睇返過去經驗同教訓

Weekday係得返學生後生啲嘅可以行動到

況且係阻唔到,因為對家實嚴守立法會,分分鐘早一晚係隔離過夜
成個post就係得幾隻狗嘅打手。咁都上到熱門?
冇人知,但可以營造出黎,而家527擺明未造好勢就打嘅話,一定係我地輸得多人

老老實實,再咁損失人頭,真係好蝕士氣
喂其實好悶 可唔可以除咗話人係狗有另一招
其實我真係狗嚟㗎 你快啲去金鐘俾我哋打一鑊
有錢收又有得爽 正
524已經係假日 你再樂觀都要基於現實
527係平日
然後528國安你係阻止唔到 因為唔喺香港
但係重點其實係佢即使過咗
去到實行其實仲有一到兩個月時間
我哋應該係依段時間入邊做反擊
唔係浪費資源係五月27
527要夾住泛民
想多啲人參與行動?

要記住嚟場革命唔係淨係屬於後生仔
四五十歲既人多數淨係上fb 佢地好多時都想參與行動 但又唔知有咩日程

我地有咩可以做?

1)我地要多啲係fb唔同post下面瘋狂洗版行動文宣
2)仲有要係街不斷airdrop啲文宣俾人製造抗爭氣氛
3)隨身袋住啲文宣周街貼

唔好淨係依賴文宣組
頭兩項都係零成本
你唔係唔做呀嘛

有啲野唔做咗唔會知結果
612夠傷
難聽啲講冇612邊有616 200+1

所以係冇大台既情況下
我地有乜做乜
有條惡法準備通過諗唔到有咩原因要袖手旁觀
又話kill me or free me
出到黎冇話要攻入邊到打贏幾多隻狗
但至少係一個重啟運動既其中一個過程
正如上年每個星期有唔同發展先慢慢一齊和勇合一打到依家
革命係一步一步用血同命同當權者做交換

所以如果大家放棄其中一刻
對手就食住你上
每個日子包括527係冇出定唔出既選擇
係一定出
因為一定有人出
我當有200人出我地係咪要笑佢蠢送頭話明棄守冇睇連登咩唔通?
我覺得當日可以見機行事
要識進退
有咩事就即退場換地方活動
打過冇得打先叫棄守
我求吓你唔好再用612做例子好唔好
全部已經係不合時宜 我哋嘅資源係有限
隨意咁用不論人力定係物力 我哋仲點樣打國安法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞