[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
手足最緊要不被捕
唔係呀 我意思係你問佢哋有咩計劃 佢哋講唔出
等於你問熱狗點樣永續基本法 佢哋都講唔出
岩呀 所以我以後唔會出 今次遊行我就去返工
賺埋賺埋移民睇你死
情緒主導咪會覺得點都要不計成本去金鐘
點都好 得失自己衡量
你地要靚畫面嘛。

得熱狗會咁講嘢
正正就係因為唔想手足有事
先至叫手足三思527

612同85搞得成都叫因為有張不反聚到人

128遊行夠多人嗌129大三罷
無不反你睇下有幾多個手足比你地呃鳩左出黎
效果幾撚差?

問心呢度有幾多人嗌撚完真係會出黎
出面叫人出去既Post
諗都唔使撚諗手足就正評熱熱鬧鬧
527就番office睇直播
望撚住黑警佈定陣等手足
出撚左事先黎好嬲好嬲

唔係話叫大家乜鳩都唔好做
可唔可以唔好令手足冒不必要既風險
星期日果陣有人流既cover
大家都出到黎表態
上街、國際戰線都有效果
雖然都有唔少手足奶撚左野

527出黎?
除左送條暴動罪比律政司班契弟刷record
咁既人數咁既場地咁既包圍網
可以做到d咩效果先?
岩啊ching 等香港變咗集中營嘅時候先再出嚟
可能大家心底裏都知道做唔到d咩,
但眼白白望住佢過,又過唔到自己嗰關...
其實唔止人數問題,524係唔知新手勇定咩問題,好多人係set rb同心態都唔得。
老實講,我唔知連登有幾多個係真係企過前面啦,只可以講一年都嚟了,好多人嘅心態無你地諗得咁好。見到狗就走,我俾夠十萬人又點呀
我問個啲嘢你都冇答我就標籤咗我先
你鍾意屈得咪屈我個人最撚僧熱狗,講完
所以人地咪出咗呢個post囉傻鳩 用吓腦啦屌你老母
消極啲講人哋依家喺北京通過,你燒立法會, 凌遲處死林鄭都冇用
認同呀
等攬炒
唔好再講咩送頭啦...有幫助咩 你而家勸人呀大佬
同意
好多人不論和理非勇武都唔想送頭唔出(由其poly後)
所以唔好再拎2百萬人打飛機了
我覺得要睇番出嘅目的係咩

如果係想好似612咁其實冇可能 狗力已經完全唔同
如果係想證明比國際社會睇我哋唔會放棄
除咗港島有冇咩地方?除咗死守又有冇咩其他方法?

開民記各區和你sing和你shop? 或者有冇啲行為藝術可以make noise?有冇更多創意比人睇到香港人嘅決心? 例如約定大大聲係屋企都可以每逢搭正一齊唱榮光(同國歌法呼應)
我相信大家都想come up啲方法減低成本而可以比國際睇到我哋唔會放棄
我個人覺得最好係有創意 又唔比佢哋spin去暴力到(我知龍門任佢哋搬)
都過咗一年 你估人哋見到「又係tg set rb?」深刻啲 定做更多其他嘢可以eye-catching啲?

好多人覺得抗爭一定會流血而犧牲 咁到最後犧牲哂之後可以做啲咩?我唔想為咗畫面壯觀 為咗證明比國際社會睇 逼到佢哋放tg出水炮 有手足受傷被捕先代表有用
乜樓主同班五毛friend 好驚27號有人出?
咁多人開post 帶風向話唔好出 證明方向正確 大家一定要繼續
絕對認同樓主所講
但527 實會有手足出嚟 與其就咁叫人唔好出 不如叫多啲人做哨好過啦
但呢個諗法係唔應該存在
咁又唔好拉埋熱狗講
類比唔係咁比㗎
咪火上加油啦ching
612 好似係中途先有不反
多人出應該係因為嗰陣嘅社會氣氛覺得嗰係 end game,

但一年後,大家都知有排都未end game
即使連登再多戇鳩仔
我都會盡自己最大嘅努力理性討論
佢上面俾人話佢係熱狗你叫上面啲人收下把閪口先
[正視聽]527 唔好去港島
https://lih.kg/2033757

Plan C
係咩冇追post 一人少句啦
為件事好啫
點講都好
手足既安全先係最撚重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞