[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
Push
港島我哋玩咗成年啦 真係走唔到 唔通跳海咩
九龍區 金大仙龍翔道都易走過港島
527你估班狗唔重防垃圾會咩?
分分鐘我哋連港島都入唔到啊

佢而家係係北京過
就算我哋燒着垃圾會 佢哋都who fucking care
再望一望5.24 其實班狗好似有心放軟手腳 等大家輕敵

老土一句
我哋唔可以再犧牲更多手足
三罷有幾緊要?有幾多係真罷工?
請AL嗰啲唔撚計嫁喎大佬 罷工係要理直氣壯唔撚做野 影響工司運作
你講得啱架
所以抗爭同時發展黃色經濟圈或者本土產業好重要
假設香港之後獨立我地需要建立番自己嘅優越性
而唔再係所謂外國同中國之間嘅橋樑
點玩啊大佬
我哋可以有好多戰線可以去做
唔係一味打陣地
我哋仲有twitter嫁
我哋要鬥長命!
其實我好懷疑你個日有冇出過去 一萬都講得出
做黎明行動 但立法會好多危機
金鐘嗰地理已經夠差
仲要已經重防
同埋濕鳩暗門
其實如果目的係令佢哋開唔到會,我敢講其實而家已經成功咗9成。

因為而家吹527都吹到咁大,政總就算有重狗守住,保安指引都唔會容許整個政總嘅職員、議員同官員困喺入面然後等出面打到飛起,因為一旦出政總突破缺口,就算老解出動,但係整個政總嘅人命風險冇人承擔得到,所以我認為嗰日肯定唔開會,然後由得班狗做嘢,但係如果目的達到,就已經唔駛嘥時間同班狗糾纏,最多比外媒影幾吓人山人海同埋tg相跟住散水好過。
1.國際關住已到頂,暫時唔係好需要再用遊行集會seek attention / 表態,if 當日purpose 係呢個

2.陣地/快閃,風險極高,冇可能攻得入/我地冇可能守得住,上次入到立會,放曬水

3.就算2不成立,當我地拖到一時半刻,最後都係阻唔到的,尤其依家政府100%唔理民意,比之前更worse

尊重手足出去既決定,不過現實作為會真係近乎0而損失極大,e.g. 524 單單行下,放8粒最後拉ard 200個,如果527,人小左,風險幾何級升,
衝突更激,應該會拉更多人
黎明
十八區/五區?
咁你咪自己拎支火魔出去囉😂😂
推人去死
一個打三萬啦😂😂
出唔出都好埋黎有嘢睇
27/5 惡歌法 Vs 香港人 最後一戰
https://lih.kg/2034810
標題勿介意
巴打咁有計謀不如講下叫班赤手空拳叫人出去圍住個政策做乜?😂😂
合唱榮光?
不如26號出啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞