[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
2016 同 2020 政治氣氛都唔同曬啦

我夠膽講佢嗰時呢番說話,而家已經唔再適用。
會出嘅點都會出
總知自己衡量風險出定唔出
5月27畫面打到好靚,612再重現,今時今日,5月28,29,6月12345可唔可以再二讀,勇武得幾多日

重點在反共
拆國旗
噴黑政府建築
圖書館/球場/泳池放魔法
全港播榮光大合唱
周街都係人叫香港獨立

擺明就係話你聽,立到法又如何,無人守,同時執唔到法
立到法,夠35+都廢除

立法會的主要職能是制定、修改和廢除法律
其實撚到狗好似24咁封咗朝早啲路先 但佢一解再岀佢就再封 我覺得有時都要利用下d狗 佢哋幫我哋封路好過我哋自己去封
邊個話為畫面架
咁點解要打金鐘?目標係拆多次立會?
其實國歌法同國安法都係放喺基本法附件三
而放喺附件三嘅所謂「全國性法律」
有兩種方法頒布實行
1. 經立法會立法實施
2. 港共政府直接自行公布實施
咁國歌法仲係唔係有一萬種方法阻到佢立法?
你阻到佢立法會咁佢咪直接頒布
我覆埋呢條算啦。如果527發起齊食黃店行動,大家會點諗?實俾人覺得係膠

更何況係乜都唔做呢?

你若放棄,誰衛我城?
想大家知道就算嗰日 咩都做唔到 返屋企瞓覺 都起碼仲有下次 但係 畀狗咬幾百個 就真係冇咗幾百個手足

你哋想轟烈咁被咬輸定係慢慢咁等贏?
比良善巴屌
你出到站冇事都當你贏啦
見到都係覆多一次

慢慢咁等贏???係溫水煮蛙啊CHING
巴打idea唔錯!
和非理唔會鳩拉?
其實有冇人唸過令啲議員病咗返唔到立法會
乜真係咁多弱智架咩

已經由2014到今時今日
得罪講句,連登不嬲畀弱智睇
你係連登論成效會畀人屌到仆街
希望黃KOL Youtuber 政界 眾志 盡快出黎呼籲27號當日三罷,咁係非常重要既姿勢展示
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞