[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
推,做文宣
每次都話唔work

點解唔每日都鼓勵香港人

提升每一個人嘅心態
你圍唔到立法會 咪圍班親中議員 圍個主席屋企囉
唔夠人又冇人主持 到時點開會
講比我聽
保留到幾時?
so far保留左一年實力
你下一次想推乜法先出真實力?
講個例子比我聽下 比條底線黎睇下先唔該
泛民自己鬆章,
咁耐以黎有無動員過人民?
佢地唔幫手真係好難打
唔好再洗板啦智障狗
善用起底功能 守撚 認輸撚
不推文
樓主嘅心意雖然係希望聚到人先出去,但問題係惡法未通過已經聚唔到人,通過埋就一定更加聚唔到人。

如果我哋保留左實力,但眼白白見住香港變咗完全被中共支配,唔通呢個又係你想見到嘅香港咩?
而家講緊嘅係國歌法
我哋係咪講緊同一件事
sbt
其實524已經睇到前線真係少咗好多
可能真係好多比人拉左
又可能係佢哋都覺得唔應該出
嗰日有郁手既部分手足連black bloc都無
唔想咁講但真係好似送頭咁

我的確提議唔到更好嘅抗爭方法
但又真係覺得524出黎好伏
其實樓主想帶出個重點都pin咗
如果人唔夠 出咗去嘅手足就好危險
唔係話留力 但想大家一齊諗下動員人數有幾多 足唔足以阻止到佢二讀

咁你不如答咗問題先
要KOL YouTuber 政界 眾志 都要幫手吹三罷先得
問題係國安法唔係喺香港表決,我地唔應該有一個諗法,就係國歌法 <<< 國安法,然後就直接放棄國歌法。國歌法如果通過咗,大家只會更冇決心反國安法,一齊組團返大陸抗議???

喺能力範圍內有機會反抗嘅,真係要眼白白睇住香港沉淪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞