[忠言逆耳] 我諗咗好耐好耐 始終都喺覺得527唔應該出嚟

764 回覆
992 Like 228 Dislike
下議院應該全部出黎抗議依家個立法會冇市民認可好過
輕輕一推
如果最終目標係港獨 呢刻既國歌法有咩價值?
28...做吓功課先得唔得
而且你嗰個唔喺香港你阻止唔到

再講實際運行其實係一至兩個月嘅事
Source: 人民日報
同意
完全睇唔到你有咩替代方案
甚至乎係有咩策略
一味唔出就係方法之一?
火魔立法會可唔可行
我覺得要出,但唔好太勇,留力。
原因
1.要國際noise ,都係要煲大比全世界
2.唔勇係因為根本唔會夠人,帶晒野只會白白犧牲
3.國歌法係香港立會過,起碼係香港境內,我地可以阻止
其實準確啲講唔係攻得入 係POPO自己徹諗住做畫面
咁有咩高見呢請問
[文長慎入]中共已經「哂冷」,香港人選擇下注還是下跪?
https://lih.kg/2029861
笑死 係啊係啊 27同28號差成日咁遠 可以留力
但係如果527唔出會唔會成為一個國安法殺到黎嘅標準,到時因為覺得527無人出,國安法都無人出
影到相上國際新聞已經好夠做
老老實實勇武前線既裝一定唔夠班狗黎
利申唔係失敗主義 只係好現實咁睇
我依家就係問緊你有咩替代方案?
利益同成本可唔可以做好少少計算
你資源有限有時就要策略性棄守

唔講喇 總之大家自己劃條line 問下自己你條底線係邊
如果你同我講國安法唔係23條 咁你去照下個腦啦
如果你都認同23條、用咁既方式去立國安法係無法接受既 27號 我與大家一起作戰到底
但不論各位如何選擇 the battle will begin on 27 May 2020, with or without you.
星期六日閒日仲會小人過平日 佢應該飛機打得太多
我同意

唔想做散水撚 軍師
尊重各手足有唔同意見
扔到入去?
我起碼唔會倒米先
你依家做緊既建議咪即係散水
同感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞