【鬥智 X 喪屍】病情失控的疫區裡,他遇上死而復生的謎樣美女《屍語異色瞳》

584 回覆
73 Like 5 Dislike
完美示範正確閱讀方式
同你一齊死過
琴晚停駛咗,今朝又開返
真·純愛故我應該寫寫下會棄故
我正式宣佈,呢個故改名為:

病情失控的疫區裡,他遇上爛口的肥貓波波

等你
你小心一瞓醒就見到全世界叫波波既貓都企喺你床邊要打你
又係時候上車

好呀,come on
主角喺三樓遇到木偶師後,落嚟二樓餓咗2,3日喇

俾你問一問,我自己故要睇返個故
偷食係唔會有好結果!
其實應該懲罰晒2個
首先會俾讀者們群起聲討
返工前又有更新
睇完心情都好啲
喺邊po架?
紙言有呀。
兩個係平行時空嚟

死也不要讓我成為「他們」
https://www.shikoto.com/i/rP6
硬係覺得你寫既故 最後會餓到煮波波食
okok,下篇佢會出....
咪先!究竟個故邊個做主角呀!
好惡,明明我啲故鍾意團滅
晏少少又出先
不過個故就快完喇
滅到得返波波可以
等車中...
好似啱啱開始追就要完咁
Niko湊近子濤耳邊,「我哋得八個人打唔過。」

波波瞪了 Niko一眼,這小子該不會沒把朕計在軍力內吧?

老闆娘抱起波波,塞入背包,「佢哋唔似嚟搞事喎。」

「我去第一防線會會佢哋,」子濤步出店舖,「其他人執好嘢留喺度,五分鐘後唔見我返嚟,你哋去第二度匿埋先。

有咩意外都好,我會留低暗號喺第一防線度,如果唔係掠奪派搞事,你哋照原定計劃自己去搵掠奪派。」

「唔得!」貝瑩即時抓實子濤的右手臂,「我同你一齊去!」

而子濤的左肩膀,被 Niko按住,Niko粗聲粗氣地說:「仲有我!有咩事我可以照應你!」

他們幾個不是囉嗦的人,而且也沒時間再磨蹭,最後是全體八人決定共同進退。

一路行去第一防線時,波波把頭伸出背包,看著昂首闊步的他們,內心暗暗把這八人名為「波波精銳部隊」。

到達第一防線,來者沒有推走雜物,而是靜靜在外面或站或坐地等候。

這裡的雜物本來堆到差不多一個成人的高度,波波軍將少量移至半身高以方便看見對方。

他們為首的是一名手抱嬰兒的五、六十歲的中佬,見波波軍移走雜物,以為他們要衝出防線,有點被嚇住地後退一步說:「等等先等等先!我哋無惡意㗎!」

Niko舉手,眾人停止清開雜物,雙方隔著幾米距離對峙。

老闆娘站到最前面,負責「談判」,而子濤在後側負責觀察。

統領大軍的波波(自以為)則跳出背包,攀上一堆紙皮作為制高點,靜靜俯瞰奴才們。

中佬穿白色Polo恤又頂著大肚腩,具備了「廢佬」的典型條件,以他這年齡,嬰兒不似是他親生的,難道替別人看管?

他領眾人到波波軍的領地,但自己反而害怕,難道在演戲?

不知道從何時起,「廢佬」已經跟腦殘兼暴力掛鉤,加上他的行徑有點矛盾,因此老闆娘沒有見到嬰兒就放下戒心。

老闆娘直截了當地問:「你哋係咩人?嚟做乜?」

廢佬的答案,令現場緊張的氣氛旋即升溫。

他答:「我哋係掠奪派。」

乘客廣播
波波號就快到達終點站,乘客可以做定落車準備
呢個故我都係用輕鬆心情咁寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞