申請美國簽證被拒,可唔可以講下我做錯D咩

315 回覆
22 Like 9 Dislike
如果唔識英文點見?

有d官識講普通話 見你英文唔識多句會主動用普通話問你

有D識講廣東話

唔係老友記嘅話,唔識英文真係好有問題
唔識英文去美國
如果唔識英文點見?

有d官識講普通話 見你英文唔識多句會主動用普通話問你

有D識講廣東話

唔係老友記嘅話,唔識英文真係好有問題
唔識英文去美國

係好撚柒
就好似我頭先講個個唔識英文既phd一樣
我覺得可能真係樓主財政穩定性問題
答屋企比錢你去+你去完要繼續返嚟讀書可能有幫助
你做私人補習+自費去旅行佢哋可能會覺得你財政收入不穩定
返嚟繼續讀書就係強調你唔能夠亦無意長期逗留美國,因為佢哋會懷疑有人不斷出入境去長期逗留
我個日見到個澳門人
自稱自己讀完phd 但竟然要搵人翻譯同個官溝通 7到喊

咁人地個PHD可能係大陸讀啦
我個日見到個澳門人
自稱自己讀完phd 但竟然要搵人翻譯同個官溝通 7到喊

咁人地個PHD可能係大陸讀啦

「翻譯,幫我跟他說『操你媽了個B 』」
一向都會抽人reject

吹到又關trump事
去過中東??
其實我唔係得1皮
只係大概數落1萬左右其實唔係唔足夠
而且有冇1皮唔重要,因為佢係連文件睇都唔睇
話知你戶口得$100定係有100萬都冇用

btw國泰學生飛飛LA只係$4258連TAX
酒店平平地六晚$2400
咁都仲有$3342剩,除開7每日都有差不多$500用
去旅行去到咁不如唔好去係真
但1皮去一星期真係冇問題
我英國讀書,bno,續簽,問我去邊,答la,搵姑媽,講完即批,1分鐘唔洗
我睇完咁多人嘅經驗的同自己嘅經驗
結論係 樓主樣子問題
我睇完咁多人嘅經驗的同自己嘅經驗
結論係 樓主樣子問題

中肯
當年asso仔Yr1,户口有五萬,有朋友在當地
咁樣下批
當然我覺得你父母有可能有影響
當年asso仔Yr1,户口有五萬,有朋友在當地
咁樣下批
當然我覺得你父母有可能有影響

睇唔順眼比率提升
記住,你任務係如何一分鐘內有限問題之中
證明你無移民傾向
一係就拉話題,講自己興趣
如果照直答佢問嘅嘢
學生搞美國簽證一定唔好講自己有返pt
講到成個廢青,好依賴老豆老母,無搵食能力
唔係叫你講大話
而係事實你無其他人支持,根本無可能自己生活到
要自己比學費,就無可能去到旅行

當然如果咩伏都無中都唔批就真係你唔好彩
但你個case好明顯係講到自己好有能力
唯有過一排再搞過
樓主話跟團去啦
我宜家都好驚 book左同屋企人去seattle上船入Alaska 但係搞visa約到5月8號先有得見 23號就岀發
個官心諗批俾你就真係對自己唔住嘞
上星期簽左十年,面試完兩日搞掂
問我去邊咩資料都無睇
但份160表格咩都寫清楚
份工唔夠穩定btw好睇條友心情
我宜家都好驚 book左同屋企人去seattle上船入Alaska 但係搞visa約到5月8號先有得見 23號就岀發

好心批左先book
我fd拎埋推薦信去比賽幾日都唔批 佢仲要申請兩次都唔得 原因英文唔叻

好心批左先book

人類總是...
成日以為book咗就一定會批俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞