申請美國簽證被拒,可唔可以講下我做錯D咩

315 回覆
22 Like 9 Dislike
七成係你唔好彩
三成係答自己比,一黎佢地對私補呢份工無乜概念,怕你去打黑工

美帝真係靠彩數,過海關清關都係

唔關自己比事 咪迷信
因為你冇收入來源
同埋一條友去
上網睇完人話唔好答自費都仲要答就抵比人reject啦
仲好話機票使費而家平無理由大學生比唔起?

你明知個遊戲規則係點都仲要用自己既角度睇成件事
你估真係year3大哂咩

ching ho ball
你記住,美國簽證機制係,你一日未面試,就會假定左你係有非法移民目的。你去面試比佢覺得你無非法移民目的,先會批比你。你又要講到自己獨立,自己搵錢自己洗,個邊個個黑工都係自己搵自己洗仲有錢返黎啦。加上,Donald trump 上台,你覺得佢唔會收緊簽證?下次醒目d啦,呢百9幾蚊簽證費當交學費啦。

利申:東岸美巴
其實我唔係得1皮
只係大概數落1萬左右其實唔係唔足夠
而且有冇1皮唔重要,因為佢係連文件睇都唔睇
話知你戶口得$100定係有100萬都冇用

btw國泰學生飛飛LA只係$4258連TAX
酒店平平地六晚$2400
咁都仲有$3342剩,除開7每日都有差不多$500用
去旅行去到咁不如唔好去係真
但1皮去一星期真係冇問題

難聽D 講,你咁既結餘去邊都有機會reject,miss 左車你連call 車接你都無錢

單係坐Cab 岀去都60USD 未計tips
當你坐flyaway 去Union station都差唔9USD
講真美國唔係俾窮人去
特別係LA 好多地方要渣車去到
好肯定500蚊一日一定唔批你
LAX 出哂名嚴, 拎Citizen/綠卡都問三問四
就算批你Visa 你去到過關都一定入唔到
之前同班fd 一齊拎左大學d資助去美國開會同交流,有曬信證明同大學full pay。頂他4條友一齊去,前面兩個問兩句批左,我同另一個比人撚左陣,pass 左去9號窗再撚,之後叫返屋企等消息,到最後批左一年,仲要臨上機先批。我地估讀science 既人會麻煩,反而唔識英文班阿公阿婆就100% 得,唔知咩規舉黎
其實我唔係得1皮
只係大概數落1萬左右其實唔係唔足夠
而且有冇1皮唔重要,因為佢係連文件睇都唔睇
話知你戶口得$100定係有100萬都冇用

btw國泰學生飛飛LA只係$4258連TAX
酒店平平地六晚$2400
咁都仲有$3342剩,除開7每日都有差不多$500用
去旅行去到咁不如唔好去係真
但1皮去一星期真係冇問題

難聽D 講,你咁既結餘去邊都有機會reject,miss 左車你連call 車接你都無錢

單係坐Cab 岀去都60USD 未計tips
當你坐flyaway 去Union station都差唔9USD
講真美國唔係俾窮人去
特別係LA 好多地方要渣車去到
好肯定500蚊一日一定唔批你
LAX 出哂名嚴, 拎Citizen/綠卡都問三問四
就算批你Visa 你去到過關都一定入唔到

同埋美國係唔想有外人入去
佢地會當你係想留係度咁去查你
因為唔同香港/UK
入去去美國 冇人會check你身份
利申 LA撚
之前同班fd 一齊拎左大學d資助去美國開會同交流,有曬信證明同大學full pay。頂他4條友一齊去,前面兩個問兩句批左,我同另一個比人撚左陣,pass 左去9號窗再撚,之後叫返屋企等消息,到最後批左一年,仲要臨上機先批。我地估讀science 既人會麻煩,反而唔識英文班阿公阿婆就100% 得,唔知咩規舉黎

聯邦政府不嬲話明未批Visa 前
唔好買機票
但好多人都唔理
衰bno
樓主好似冇講佢只係我1皮, 只係講緊正常一個大學生點會冇錢去旅行姐
而且我都申請過, 真係完全唔會睇你戶口, 你戶口冇錢佢都唔會知
不過美國真係串過狗, 真係以為自己國家好多寶

唔好買機票
但好多人都唔理

其實啲人係咪以為買左機票一定批

唔好買機票
但好多人都唔理

係 好多e d懶淡定咁

唔好買機票
但好多人都唔理

我記得美國機票無論你係買咩subclass都好, 24小時內都可以退飛
所以你買定其實證明唔到d咩, 買左又拎唔到visa都可以立即退飛

唔好買機票
但好多人都唔理

我記得美國機票無論你係買咩subclass都好, 24小時內都可以退飛
所以你買定其實證明唔到d咩, 買左又拎唔到visa都可以立即退飛

我可以好肯定咁講 絕大部份買完機票先去面試既人都係唔會咁近時間買
見到優惠就買 個時見到d 2k來回new york
係人都心郁
過來人話你知9成係條友屎忽痕reject你 因為第二次去問左兩句就批左
過來人話你知9成係條友屎忽痕reject你 因為第二次去問左兩句就批左

完美解答
樓主不幸
如果有friend加親戚(表姐)係美國,
咁應該答有定係冇好?

所以上面又trump又盛真係😂

所以上面又trump又盛真係
如果有friend加親戚(表姐)係美國,
咁應該答有定係冇好?

我上次答有 照批
個官淨係問點解去美國,而家做緊咩就批左

答到錯哂grammar 想糾正返個時就:you're approved
我三月去攞嗰時我死都話自己會返香港做嘢,去美國只係探朋友就攞到!巴打你下次攞可以試下!
我上年去搞visa同樓主一樣情況
但我第二次去就咩事都冇 問左兩句留幾耐同去邊就批左
純粹係唔好彩+佢要交數姐

一批就批十年唔洗煩

Btw Trump上台後難批左係真既
做美國公司 一睇公司信即批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞