申請美國簽證被拒,可唔可以講下我做錯D咩

315 回覆
22 Like 9 Dislike
大學三年級呢D唔好拎出黎講啦 垃圾
記得之前又係有個差唔多既post
讀緊書+補習老師已經failed喇
人地驚你喺果邊可以自食其力唔返黎
窮鬼台狗反而可以免簽證,奇怪

人哋係國家,你呢?
佢俾得人申請簽證
就一定要有返咁上下reject 既百分比
同上邊交代
如果唔係就唔洗申請啦
唔覺你有問題
所以只可以話係你唔好彩

如果佢當時係另一個 in 佢分分鐘冇事。
做乜用bno 唔用返當地證件又無穩定收入,有機會reject

BNO都係香港證件阿...
又無穩定收入<-咁如果係咁學生哥唔洗去啦唔通真係要講大話話父母比錢

而且我去過至少10個國家旅行,包括歐洲個d
你話我第一次去旅行就係去美國就話姐

Bno 係就係但係對外國人來講一定係本身本passport 為主加埋其他因素你都真係好大機會"被交數"

關鬼bno事咩,我成家人用bno搞都得 根本樓主唔好彩同答錯野
做乜用bno 唔用返當地證件又無穩定收入,有機會reject

又無穩定收入<-咁如果係咁學生哥唔洗去啦唔通真係要講大話話父母比錢

Bno 係就係但係對外國人來講一定係本身本passport 為主加埋其他因素你都真係好大機會"被交數"

關鬼bno事咩,我成家人用bno搞都得 根本樓主唔好彩同答錯野

你成家人去同佢單挑比?

你成家人去同佢單挑比?

我自己去都係用bno 根本唔關護照事,咪鳩up
上次有公司信去擺show,一簽就10年
因為你做太多research,太過識應對
我條舊菜係醫院做護士 都可以唔批 共享中國人的榮耀吧.

ex就ex啦 舊乜撚嘢菜啊 好撚支那味啊個term

舊菜都支味重?你小學畢業未?

舊鞋比較香港

舊菜都支味重?你小學畢業未?

支那邊到會講舊菜
扮唔識講英文會唔會容易d?

老老實實好多時佢reject你都係交數
但有可能你一個人去加同佢講自己比旅費佢會淆你去打工所以唔批你?

所以我就唔明依個point
一個學生連一皮野都比唔起,去旅行點生活?
連旅費都要呀爸呀媽出哂,即係冇能力照顧自己,點自己去旅行?
所以龍門係任佢搬

自給自足 = 有能力去到美國自己一個人生活 = 加大咗你既 潛在非法入境風險

為左去美國旅行要我申請特區我寧願成世都唔去
不過我有時都會諗,美國關員見到你係英國護照但又要visa可能會打個突

BNO應該都唔關事,我自己前兩年申請本BNO得個新加坡印仔
佢咪照批俾我

其他國家佢咁講「或者」叫有啲道理,但係美國駐港總領事館係非常清楚BNO係乜嘢黎,絕對唔會視BNO為非本地護照,呢樣嘢可以係BNO護照上嘅美國簽證上所印嘅國籍碼清晰可見,佢唔係印GBR或GBN,而係HOKO。同埋,自2014年開始,BNO同特區護照嘅拒簽率已經撈埋咗一齊黎計,2014年前係分開兩項HONG KONG(BNO HK PASSPORT) 同HONG KONG S.A.R.黎顯示。所以被拒簽原因唔會因為你用BNO護照所導致。
拒絕你咪拒絕你囉,乜要原因既咩?

見工面試之後HR叫你等電話,咁你又上討論區開個帖:可唔可以講下我做錯D咩或講錯d咩?

見工面試點同
VISA拒簽率講緊只係3%,你見工面試係唔係97%成功先

只可以話你唔好彩
Reject 得,多數係覺得你唔會返黎

On9
舊菜都唔識
你好撚小學雞味就真
樓主如果無任何隱瞞既話真係好唔好彩

上星期去完 只係問左我兩樣野 2分鐘都無
: 女官
:小弟

:去黎做咩
:working holiday
:自己比錢?
:係
:睇黎咩都齊晒了 我接受你既申請
thank you

Btw排我前面個個比佢reject左
原因充分好多 幾份文件唔齊

所以我諗 唔係完全無理地reject既

舊菜都支那 ,做哂功課未呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞