申請美國簽證被拒,可唔可以講下我做錯D咩

315 回覆
22 Like 9 Dislike
唔關事 完全靠彩數撞手神睇領事心情
我有朋友肥左即刻再報
第二次就得左
睇運數,批你條友睇你唔順眼,米唔俾你通過囉。
無固定入息
有無銀行戶口存款證明?

我有證明,但佢睇都冇睇
其實我見好多人都係唔洗睇,得少少要睇...

我帶左自己銀行存款證明、學生證同大學成績單、父母銀行存款、行程表...其他細文件
睇都冇睇過....

我申請時 就咁帶個人同本 passport ,答幾條無聊問題就批佐。 好簡單好易喳喎
唔哂咁多文件架
窮鬼台狗反而可以免簽證,奇怪

人哋係國家,你呢?

香港係中國殖民地黎炸,人地美帝會唔會俾敵國人民免visa 進出
我想問下樓主, 係咪新界原居民 ?
10 年前左右, 識個朋友係新界個班原居民陀地,
佢申請美國 visa 都唔批

佢地唔係有哂BC咩?
我之前又係去LA, 未見之前都淆

見嗰時又係咩文件都冇睇,可能佢見我大公司打緊工(問咗我做咩,邊樹返工),我又話好鐘意睇戲所以批咗

btw用特衰(唔知關唔事)

通常返工人士好少會拒簽

因為你有份工正路回返黎。
冇原因只係為左reject rate要9 reject
唔會影響你下次apply
基本上你即刻再apply都冇咩問題
我之前又係去LA, 未見之前都淆

見嗰時又係咩文件都冇睇,可能佢見我大公司打緊工(問咗我做咩,邊樹返工),我又話好鐘意睇戲所以批咗

btw用特衰(唔知關唔事)

通常返工人士好少會拒簽

因為你有份工正路回返黎。

只要你比佢覺得你會返黎香港就得啦
例如:未讀完書,係香港打緊工,etc
上次申請問我幾句就ok

去邊度?
同邊個去?
學歷背景?
做緊乜?

之後俾埋張公司卡片就搞掂。可能因為係美國公司所以好啲
睇哂咁多巴打講,睇嚟得閒無事屎忽痕都去申請下好啲,反正一批就十年唔驚過期,真係要去時又唔驚俾人reject
其實你交表果下,人地已經睇晒你背景計分, 批唔批 visa, 會面只係象徵式

學生單身年紀細仲用bno, 系統覺得你高危,你會面成點都無用
睇哂咁多巴打講,睇嚟得閒無事屎忽痕都去申請下好啲,反正一批就十年唔驚過期,真係要去時又唔驚俾人reject

agger

agger

但聽聞第一次reject左之後再申請難啲
話會留record
真定假
上個月申請同樓主一樣學生哥用BNO而且有有摩洛哥、土耳其等幾個伊斯蘭教國家嘅出入境印
見領事問左去邊(LA)、幾耐(單拖一個月grad trip)、邊個出錢(自己)、咩major
咁就批左10年B2 只可以講樓主唔好彩
1皮想去LA 少年你太年輕了
就畢業
自己去
自費旅行

唔捉你捉邊個
有冇證明你有資產 同埋有冇證明你係會番黎
我宜家都好驚 book左同屋企人去seattle上船入Alaska 但係搞visa約到5月8號先有得見 23號就岀發
見完仲要等佢寄返本passport
上網睇完人話唔好答自費都仲要答就抵比人reject啦
仲好話機票使費而家平無理由大學生比唔起?

你明知個遊戲規則係點都仲要用自己既角度睇成件事
你估真係year3大哂咩
我都係咁話,仲話自己HKU
自己唔識玩仲要發悔氣話原來講真話係唔岩
我去完美帝之後, 即刻去左中東國家.

如果再去美帝, 會唔會有機會唔卑入境
其實仲係學生想長玩應該去exchange, 短玩就summer program
肯定易好多
上個月申請同樓主一樣學生哥用BNO而且有有摩洛哥、土耳其等幾個伊斯蘭教國家嘅出入境印
見領事問左去邊(LA)、幾耐(單拖一個月grad trip)、邊個出錢(自己)、咩major
咁就批左10年B2 只可以講樓主唔好彩

你的樣子如何
做乜用bno 唔用返當地證件又無穩定收入,有機會reject

BNO都係香港證件阿...
又無穩定收入<-咁如果係咁學生哥唔洗去啦唔通真係要講大話話父母比錢

而且我去過至少10個國家旅行,包括歐洲個d
你話我第一次去旅行就係去美國就話姐

唔批主因應該係你唔夠錢 LA消費好高
利申:LA 人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞