申請美國簽證被拒,可唔可以講下我做錯D咩

315 回覆
22 Like 9 Dislike
再講一次

唔關英文能力事
唔關錢事
唔關讀書事

個樣事?

Bingo!

認真, 真係衰樣衰, 連大把大陸人都申請到

我都覺得係樣嘅問題

同埋如果真係好似你打出來答得咁簡短,可能佢覺得你態度差,就攞你去填quota

去邊?Los Angeles
做咩?Travelling
讀緊大學?Yes, Year 3
邊個俾錢?Myself

衰bno

關咩事!
我上次用bno 申請
問左我2-3條問題就批10年簽證比我

總有啲文盲係都要搵位入BNO 我上面先講完無關係嘅原因
樓主有無再申請第二次呀

Btw 千幾蚊一次都幾係野
你係咪網上填果份
你係咪網上填果份

屌禁錯

係咪你上上網填果份問卷出事
我舊年apply 都係一句起二句止咁答個鬼佬

見左唔到一分鐘 走時已經心知批左
啱啱見完
問三條問題 做緊乜 去做乜 邊個比錢你去
之後就話ok 仲用廣東話同我講走得

利申: final year student, BNO
啱啱見完

想請問介唔介意分享下你點答?
係咪答「學生」同「家人比錢」
啱啱見完

係咪成功批咗簽證先訂機票酒店?
用BNO申請,填表時有講自己有HKSAR passport 。
但如果我本BNO係上個月先renew 左,所以無用過,好唔好帶埋本特區去?
啱啱見完

直接答 :final year student
佢問啲旅費點黎: mostly by my parents
呀佢有問埋我父母做咩工 (老豆退休公務員)
未答完阿媽就話ok冇問題批比你
啱啱見完

係咪成功批咗簽證先訂機票酒店?

唔係
一早訂哂
用BNO申請,填表時有講自己有HKSAR passport 。
但如果我本BNO係上個月先renew 左,所以無用過,好唔好帶埋本特區去?

唔洗
我個本都係全新bno
美國visa班人好清楚香港人有雙重國籍
驚你去整容
搭單問如果未買機票同埋未決定幾時去攞到嘅機會大嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞