申請美國簽證被拒,可唔可以講下我做錯D咩

315 回覆
22 Like 9 Dislike
下乜去美國簽證咁煩?
上次去好似就咁online 搞完就得
我老竇老母一句英文唔識都批左十年

不過個面試官要求我老竇去申請良民證先批,原因係有個罪犯個名同我老竇個名一樣
點睇樓主都似用來交數。
尻reject姐
我畢左業先一個月,戶口得一萬,未搵工,用BNP

上個月申請問我去邊 (LA) 做咩(參加fd畢業典禮)留幾耐就批左,咩文件都冇check
可能系你英文太費啦
可能你英文太費連簡單對答都唔到
簽比你都曬9氣
利申:簽左10年visa
我條舊菜係醫院做護士 都可以唔批 共享中國人的榮耀吧.

ex就ex啦 舊乜撚嘢菜啊 好撚支那味啊個term

舊菜都支那 ,做哂功課未呀

連登做乜閪,啲會員連舊菜都唔識
可能你英文太費連簡單對答都唔到
簽比你都曬9氣
利申:簽左10年visa

唔關事,似係俾人用黎交reject率數

BTW
費你老母
再講一次

唔關英文能力事
唔關錢事
唔關讀書事
Lm學嘢
我一個人去申請
佢問我去邊到,旅費邊個俾,去幾耐,去做咩。我仲專登證明俾佢知我去完旅行就會返香港讀書。
成功申請到
拒絕你唔洗理由
老老實實好多時佢reject你都係交數
但有可能你一個人去加同佢講自己比旅費佢會淆你去打工所以唔批你?

所以我就唔明依個point
一個學生連一皮野都比唔起,去旅行點生活?
連旅費都要呀爸呀媽出哂,即係冇能力照顧自己,點自己去旅行?
所以龍門係任佢搬

下 你on9架
識駛錢 相等於識賺錢?
根據美國簽證法例,大部分非移民簽證申請人必須向領事官員顯示自己對居留國家有密切關係,並且必須證明暫時居留期完後離開美國的計劃。

其實點樣向個官顯示?佢問先答定係佢未問已經好肉緊咁話我一定會番黎香港我唔番會死架
根據美國簽證法例,大部分非移民簽證申請人必須向領事官員顯示自己對居留國家有密切關係,並且必須證明暫時居留期完後離開美國的計劃。

其實點樣向個官顯示?佢問先答定係佢未問已經好肉緊咁話我一定會番黎香港我唔番會死架

答 去完美國要即刻返香港返工 唔係老細會唔鍾意
樓主注定一世去唔到美國大陸(美國塞班島/關島除外)
應該係random , 我上次同條女去拿,佢一兩分鐘就批左,乜證明都無
我就比人狂問問題,問我做緊咩工,大學讀咩科,又乜又7
但我響美國讀大學的 心諗jm9 , 我入美國境都唔知幾多次
有冇去過中東地區
Btw同問
有b1 十年簽 再去美國係咪update evus就ok
再講一次

唔關英文能力事
唔關錢事
唔關讀書事

個樣事?
再講一次

唔關英文能力事
唔關錢事
唔關讀書事

個樣事?

Bingo!
再講一次

唔關英文能力事
唔關錢事
唔關讀書事

個樣事?

Bingo!

認真, 真係衰樣衰, 連大把大陸人都申請到
衰bno

關咩事!
我上次用bno 申請
問左我2-3條問題就批10年簽證比我
因為有案底?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞