DSE 歷史科問及中日關係 教育評議會憤怒譴責!

897 回覆
406 Like 129 Dislike

冇讀過呢科唔好出嚟講嘢啦
條友一定唔識歷史
冇日本侵華老共一早俾國民黨打撚死左啦,睇下你覺得共產黨係好係壞囉好咪就係利多於弊,壞咪弊多於利囉d建制藍絲係唔係想反?條題目咁出好愛黨wo~
以前就話要用通識教學生批判性思考

以家就教你批鬥性思考 唔洗再諗好壞
1900-45中日關係淨係得日本侵華? 定係日本侵華侵足45年?
唔明有咩問題, 有得俾你揀立場, 舉到例又言之成理, 咪得囉
考試一向咁問架啦

不過老老柒柒, 關班藍屍撚事咩, 考又冇佢哋份
有得唔同意,有咩撚好嘈
轉返轉問弊多於利,你同唔同意,又會唔會嘈
On9
其實呢個係中史科同歷史科嘅常見問法,其他內容都係咁出法。 出題個個會引導係去答某一邊,如果你跟佢答,就會輕鬆好多,如果答相反,就有排你寫。不過歷史並無絕對
你絕對可以答唔同意不過前提要有料有知識答到
話弊多於利講唔通
話利多於弊又唔高興
幹脆直接教doublethink好無
支那狗由甲午戰開始計,因為關乎台灣主權,成50幾年
如果問弊多於利,啊豬啊狗都識啦,咁考嚟做咩
唔準批評毛大!
PP以前好似出過啦
發現新大陸咁
「利多於弊」根本就係好基本 年年都有嘅題型
成班人離哂地見識少係到大驚小怪
絕對同意
歷史科不嬲係咁㗎啦 崩口人忌崩口碗
利申:果題我做咗少少跟住skip咗 時間問題
我有讀過
講真你有point唔太牽強嘅根本正反兩方都可以一樣分
想學多啲

淨係識少少侵華歷史
要不是日本打爆國民黨,中共完蛋了
呢條正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞