DSE 歷史科問及中日關係 教育評議會憤怒譴責!

897 回覆
406 Like 129 Dislike
周hole頂真係蠢撚過隻豬
自己阿公講野都無聽過

沒有南京大屠殺哪有新中國
明治維新嘅成功啟蒙晚清改革加強政治現代化得唔得
教育評議會點解唔去毛主席紀念堂抗議?????佢地唔係連毛主席多謝牛過日本侵華都唔知?咁低水平,講教育?
你唔同意咪答弊多於利囉
咁都有得嘈
啲共狗同藍屍真係痴撚線
屌 問你同唔同意
學生可以話同意或者唔同意
又唔係一定話要你同意
咁都有得震怒。。。
玻璃心
是但啦. 咁都上到新聞...
不如連班DSE升唔升到大學都變埋新聞
當然讀歷史仲問埋文革有咩正面影響添啦
侵你老母華咩

通州大屠殺條點計先

你話南京有屠殺就係㗎嗱,人講你就信on99

人哋侵華關你鬼事咩

根本係班慰安婦衰咸濕,強姦班皇軍
文革大躍進死咗幾多人啊?
支那人口講反日 日本又咁撚多支那旅客
口裏說不 身體卻很誠實
人哋係問:你同意嗎?
你可以答話唔同意㗎!
不嬲中學生嘅辯論題都係xxx弊多於利/利多於弊㗎啦
究竟有冇讀過書?
乜撚評議會都on9, 唔係以為靠"當年抗戰的無盡付出"就贏下嗎? 屌你老味中華民國軍隊又窮又無現代化戰術訓練, 又無裝備, 唔好講空軍, 野戰炮都無乜, 唔係靠美國, 一早亡左國啦, 你食緊魚生呀評議會
讀下書啦,對華政策轉向呀
就係俾中共多啲生存機會,國民黨輸共產黨在於日本侵華,連毛主席話感謝日本。所以有利於中共囉,就係咁。
希望啦
完全唔明係有咩問題 咁應該問d咩open end 先叫ok 痴撚線
答左同意或不同意就攞哂分咩

都要引證架啦
我們先引用正規文獻所記載的毛澤東關於“感謝”日本人的談話,便知真相。1960年,毛澤東對來訪的日本文學代表團說:

“我同很多日本朋友講過這段事情,其中一部分人說日本侵略中國不好。我說侵略當然不好,但不能單看這壞的一面,另一面日本幫了我們中國的大忙。假如日本不佔領大半個中國,中國人民不會覺醒起來。在這一點上,我們要‘感謝’日本‘皇軍’。”
係咪痴撚線㗎?譴你老尾咩 唔識嘢就縮番入老母個hi度啦
歷史唔係得一種解法 尤其是支那官方嗰套最唔可信 而家香港係咪連一點批判思維都容不下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞