白宮指美國、英國戰勝納粹 外交部趙立堅:反對篡改歷史

489 回覆
30 Like 284 Dislike
蘇聯真係抗戰主力
老老實實佢地係死咗好撚多人
堆屍體咁打返納粹轉頭
英美援助佢都要佢唔自己摺埋先得架
之後兩邊各自只講同慶祝自己嗰面既戰功就係因為意識形態冷戰而成
中共就算鳩數啦,根本係靠二戰執死雞仲好意思咁多嘢講
其實最初國民黨同德國好friend
又賣軍備,派顧問組德式軍隊等等
係之後德國同日本埋堆先放棄民國
推昵個
佢係咪弱智?問非所答
冇美國嘅食物同運輸卡車
可能凍同餓死多過德軍 冇埋莫斯科

空軍冇B-25同P-39根本冇得打
Lagg-3, Mig-3, IL-2呢啲差德軍一代
其實美國強盛都係呢百幾二百年時間
歷史上好多empire都係差唔多時間盛極而衰
真係治世出膠人, 千祈唔好比班左膠覆亡美國
打機咩屌
如果唔係美國佬掉兩粒原子彈,中國宜家應該係日本領土,天下太平
大半法國士兵去哂比利時,工業區大多數被毀
打仗無糧無彈藥無補給,唔投降咪好似德軍被圍困等死
其實係1945後only
再之前比歐洲睇唔起
冇講錯,冇美國佬扔兩粒原子彈國民政府分分鐘連重慶都要棄守

你中共有撚出過力咩,納粹都唔係你打贏嫁啦,咁多嗲做乜春
下個到佢赤納粹俾人劏
拿你企撚硬,唔好縮,岩la吹大d
Mig-15其實係接近二戰德國嘅設計
加上偷英國嘅引擎(KGB攞到合金成份先成功)

戰後美國戰機研發又放緩咗 不過F86其實夠打 加上載得比較多對地武器 比較多用途
英國冇乜M1級戰機 直接跳到M2嘅EE Lightning
果陣時民國德械軍頂左日本好耐 德軍顧問走左 直到冇曬彈 死嘅都差唔多死曬 先收皮

我記得好似係
咁證明D generator真係有用
共慘黨冇膽到走路避開打日本仔仲好意思出聲?
打贏納粹當然中國有主要功勞

當時中國有領先全球既嘴炮技術,可以隔空發射攻擊敵方,零成本高效益

係中國嘴炮既重重攻擊之下納粹先滅亡
美國
英國
蘇聯
中華民國
中共
當時德國內部都有一派人係想希特拉幫中華民國
笑死人
同世界盃一樣關你鬼事
有出過力 咪係民國背後得閒插幾刀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞