白宮指美國、英國戰勝納粹 外交部趙立堅:反對篡改歷史

489 回覆
30 Like 284 Dislike
笑到仆街
1945年,中華人民共和國在哪裏?
講大話嘅程度如入無人之境
計軸心國,因為中華民國用閪窿夾賓周方法纏住日本。
但係點計都唔會關中共事,家下好似清狗當自己係漢人,而家下漢人著旗袍一樣咁荒謬。
行徑越嚟越似北泡
打國民黨就關你事
2020年,美國和英國戰勝了納粹
打日本都唔關中共事 更何況打納粹
額秋沙 t-34哥啲又關美帝咩事
美帝最多supply食物+吉普車姐
屌,唔通係中國咩根本比人打到豬頭咁,無美國,你亡撚左國啦
中華民國抗日關你撚事
緊急
急需請求大家支持本土文化戰線

我地小隊係做整合香港本土YouTube channel
但我地小隊依家面對緊一個極嚴重問題

就係冇哂貨
急需各巴打瘋狂報料

覺唔覺得香港真係無乜本土YouTube Channel? (3)
https://lih.kg/1965140
唔關蘇共事,中國共產黨係共產國際遠東嘅中國支部,不過控制共產國際嘅係蘇共中央總書記史太林啫

近排睇返記錄片
二戰德國其實可以拖多幾年,
係蘇聯將人命當係草,由莫斯科打到德國邊境已經燒左幾百萬人,但係咁都打唔穿德軍防線
最後係借英美空軍區域性轟炸打斷德軍東線工業補給(整座城市無差別/地毯式轟炸,德國平民死左2萬5千人,整個城區變成廢墟)

二戰點睇,關中共叉事?
拖國民黨後腿
國境內節節敗退

可惜1977年既日內瓦公約的附加議定書已經禁止整座城市無差別
如果我係Trump,我就一定會退去附加議定書果part後再學東京大轟炸咁對付中國D城市
打烏克蘭油田都只係拖多幾年唔知做咩,戰線仲會加長,甚至變成一戰式嘅消耗戰,期間仲要對抗蘇聯,補給線又長,中間仲可能有游擊隊干擾補給線。要一路拖一路拖,拖到英美覺得哂Gas(即係越戰咁款,但德軍軍補給線長唔知幾撚多倍)如果唔係都係要面對城市決戰嘅問題
LM
德軍補給冇可能頂得住,一來鐵路鋪唔切,同埋德軍唔係全機動化,補給線無論點最後都會頂唔順然後崩潰
little boy & fat man:

Am I a joke to y......BOOOOOM

普法戰爭
十字軍東征
特洛伊之戰

都係維尼功勞
你支那自認係二戰主力?
額秋沙有用美帝US6底盤 183廠入面美帝機械黎,T34-85冇美帝直立機床根本改唔到T34個炮塔圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞