白宮指美國、英國戰勝納粹 外交部趙立堅:反對篡改歷史

489 回覆
30 Like 284 Dislike
我講緊「主戰場」
希特拉唔打蘇聯仲係咪希特拉
Lebensraum加消滅低等人種你估講笑
納粹關你中國咩事
日本仔都唔關中共事啦
T-34/85已經中期啦
除反坦克之外M4好過佢 蘇聯自己對M4A2 76好高評價 同IS-2一樣得近衞軍先有 貪佢視線好打城市戰一流

另外德國如果唔打蘇聯可能一直用四號仔打
虎式係對抗KV/T-34
其實佢對北歐英國人都高評價
波蘭 烏克蘭 波羅的海三國:
俄羅斯咪一樣係人家的孩子死不完
所以後尾文革咪鬥死佢
你依啲係咩年代嘅pop history
Pz IV Ausf H打得穿Churchill VII都幾好嘢
Sherman一樣有HVSS版 唔使Jumbo已經厚甲過Tiger
應該係用緊三號仔
唔打蘇聯嘅話仲好開心玩緊50mm L60
Pz IV 75 L24打步兵支援

虎式家族由37/38年D.W. II開始,係回應Waffenamt對於heavy breakthrough tank 嘅requirement
無論打唔打蘇聯到最後都會有虎式之類嘅重型坦克出現
冇蘇聯嘅話戰略上我覺得western allies一開始唔會嘗試登陸歐陸 不過如果只係戰術層面上嚟睇唔見得英美對德國裝甲有極大困難 喺諾曼第果時唔少虎I II咪又係比firefly 盟軍空軍 同埋佢自己breakdown收皮
坦克科技德國領先
Pop history 咩
美國佬架架坦克都有gyro-stabilizer
其實個戰略點都係非洲 義大利 南法北法
邱吉爾得閒過頭可能會玩下希臘巴爾幹戰線嘅
最大問題只係正正常常登陸
定係核彈轟炸機開路嘅分別姐
講真冇蘇聯拖住幾百萬德軍嘅話喺歐洲邊度登陸都冇乜望唔比德軍推翻落海 話唔定好似日本咁戰略轟炸到佢投降為止 後期唔降就核平德國算數 連史實歐陸有戰線呀美帝都唔介意喺德國玩原子彈 更何況一個冇乜可能登陸歐洲嘅世界
邱吉爾已經準備好用炭疽殲滅德國農業同畜牧業
咁樣已經唔係贏唔贏嘅問題
係真係歐洲寸草不生幾多世紀嘅問題
好難想像世界會係點
唔係沙恩個指揮叫啲驅逐艦發散搵盟軍啲船先會搞到自己單拖咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞