信用卡討論區(90)渣打冇得免年費

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
冇填過嗰份爭議表格 我個時係同銀行講 之後cut card 話轉去查單部查
咁姐係依加有機會退到?
咁你睇返 #945 重新做過
人哋教晒你做喂埋入口
自己好似都唔緊張咁
https://www.hsbc.com.hk/content/dam/hsbc/hk/docs/credit-cards/transaction-dispute-form.pdf
想問下係唔係依份??
依份同hsbc自己查單係唔同??
唔該巴打幫助
係呢份
呢份會上MasterCard 即係個官會變左MasterCard
由佢地判邊個責任
究竟你有冇睇我打嘅野

最後提埋你要求hsbc send返所有資料比你
包括授權紀錄 收單紀錄 同MasterCard聯絡紀錄等等 自己諗下仲有乜
話呢啲文件將會保留 日後可能會向金管局作出投訢
睇下貴行風險管理有冇存在漏洞
最好搵粒話得事嘅人講呢堆野
串左好耐
我差兩萬先碌夠數都叫我cut,有日經過門市有時間搞埋
條teller 仔仲柒77態度差到仆街
我喺中環開戶口啲Teller態度又幾OK
我有 但最驚又係同銀行講嘅野係一樣 又話入左一次性=安全交易
依加只有等hsbc send份野比我 順便比埋警察
但係上金管局見到有個
根據《銀行營運守則》,假如你沒有涉及任何欺詐或嚴重疏忽行為,並在發現遺失或被盜取信用卡或個人密碼後,在可能情況下盡快通知發卡銀行,你就這類信用卡損失所要承擔的責任應以發卡銀行指明的限額為限,而有關限額不應超過500港元。這個限額僅適用於與你的信用卡帳戶有關的損失,而且並不包括現金透支。
姐係點解??
你下下都同銀行諗做乜
服左你
諗定要先費事畀人問到口啞啞
做好準備同替人諗係2回事
唔知以為你係HSBC 做
自問冇享用過簽單既服務, 一定可以申請chargeback
呢d情況你一定要聯絡晒所有可以搵既機構, 包括報警, 金管局, 消委會, 報館等等
唔好一味聽晒銀行講乜就信乜

大拿拿兩萬幾蚊, 呢件事好明顯係信用卡盜用, 銀行唔認數就一定要企硬要求mastercard去查
睇完置頂,大家點評價大貓張白金點樣?好似冇咩特別?

利申 用緊scam,就嚟到1年,打定輸數waive唔到年費
Cut卡要上分行?
咁岩有幾粒鐘要hea 先順便搞埋姐
正常電話cut 都ok,我純粹去睇下女
我打電話cut 準備轉dbs
Dbs 外幣飲食aavs都唔夠渣打嚟而且我又唔玩avios
我諗住照換Asia miles
渣打嗰張就等半年冷河
雞肋卡
唔多卡嘅都係red好用啲
白金要中類別先有用
Ok and thx bro
冇用過呀 因為睇落佢係轉左去印度電子錢包個邊
咁你就大條道理質鳩佢啦
電子錢包要對名 一對唔係你名就出事啦
白白比人盜用左兩皮幾
有錢不如捐左佢比手足 幫到好多手足
申唔到VS就照申白金
最紅自主係唔太箸數,但如果配其他推廣再中埋自主就箸數
同埋賞世界再加海外夠額都係算回贈唔錯既
http://www.dahsing.com/tc/pdf/credit_card/cc_cardnoa_202005_tc.pdf
頂最近先申請張BA卡預備頂cut渣打冷河期....
好彩迎新就照食哂
我早個月 仲有得免wo 一個月簽得幾百

但要打上cs先免到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞