信用卡討論區(90)渣打冇得免年費

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
唔怪得早兩日app睇信用卡張bill 出error
想問下cut卡既野
我本身用緊aeon JAL做八達通自動增值
如果我去cut卡, 咁係要即時交埋差緊既卡數, 定係佢會下期寄黎先交?
幾時可以再用第二張卡申請返個自動增值?
黎緊買架35萬既車,直接係原廠買
用邊張卡好?
中銀cut卡大概幾日多先會係ebanking消失?
今日打左去cut但仲見到暫時
起碼都三個工作天,我今日cut 大貓都仲係到。電話個人講要三日
正常會出多張單叫你找數,不過唔熟最好cut時問下客服

八達通隨時轉都得,建議你未cut 前轉最好但多謝$20
但cut左之後再申請仲使唔使比20
信用卡正常冇咁高 credit limit 呀嘛?
btw 你 cut 完佢 ebanking 會長 keep
不過括住話已經 cut 咁
你要去返管理帳戶果到人手取消佢
總之一張八達通曾經有 aavs
之後無論咩原因冇左
到你再幫呢張八達通 set aavs
都要比 20
請問有無得用E-banking cut卡?
用細頭囉
1.你申請過AAVS然後全部取消一張唔剩
2.你申請AAVS既八達通現有其他信用卡AAVS緊或者取消過AAVS
呢兩種先要比

所以係建議買張新卡
而且係先搞新卡自動增值,然後先取消舊卡自動增值,咁可以確保(1)的斷纜情形唔會出現
直接轉會應該都可以唔斷纜?
伏已中,Citi rewards 又話250分=$1,
計返上嚟都要成270分先$1
直接轉會要收$20
唔好用pay with points (270分換$1)
Online banking可以用250分換$1
補充,Online banking係12500分換$50,或25000分換$100
好彩未換
35萬既車正常應該比你碌30000至50000
用兩張嚟碌
好似睇樓入飛咁囉
要50萬本票
拎晒成家人既卡出黎碌夠佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞