信用卡討論區(90)渣打冇得免年費

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
6月1日...
雖然唔想用支資

但係對窮撚黎講又冇大貓咁高年薪
其他卡又要最低消費額先有回贈

根本都冇得揀
收到個EMAIL HSBC VS D 優惠卡冇得再用了,citysuper買野冇折了
Red card唔得咩
完全兩件事嚟喎
一向都係,你睇埋日本版心理會平衡啲
lm
係要用幾多次先覺得值?
一年"慳"$360
十年先"慳"$3600
但你研究點用、不定期留意新資訊既時間同精力,難道唔可以為你帶來超過呢度少少錢既收益?
呢兩個月唔畀waive, 等你哋cut曬啲卡佢先開始
花既時間睇落係一分鐘,但如果投入刷分既習慣,無可避免會不定期留意新既T&C 或者優惠,呢d 都係時間成本,而且研究時所花既時間遠比你想像既多。

更何況,日常中多一件慣常既瑣事,對人帶來既影響都唔單止係客觀既時間減少,仲令專注力旁顧。所以有得揀一定係自動處理晒交費增值呢d 瑣事,等瑣碎事從自己生活中消失唔洗煩,無理由為左一百幾十,再要每日㩒app,重拾返呢d瑣碎事。

最重要係,增加瑣事換返來既只係每月一百幾十既回贈,咁樣點會值得呢?
只係一張卡就一百幾十,但肯定唔止剩係刷呢樣,玩4寶每寶玩兩個acc就已經有有幾百
優惠 回贈 呢d野 平時都會睇架啦,我覺得係興趣唔係瑣事添,如果你覺得一百幾十都唔值得,咁你係呢個post又想睇到d乜?
用黑卡signature
睇唔起你班死窮鬼啊

咁花時間其實應該工都唔返攞老綜
咁你唔好玩卡全部簽帳用哂enjoy卡好唔好?

入黎卡post講呢d野
其實唔止一百幾十
計晒四寶、迎新、真消、繳費、直卡一個月都過千回贈
加上好多人真係當game嚟玩
幾分鐘時間都覺得多,睇你都時日無多,保重
張建宗:不要糾纏721應「向前看」 PK鄧:當日較早時份已有暴徒打人
https://lih.kg/1981062
想請問citi 張cash back 入面d現金回贈要點用左佢?
剛剛收到第一張月結單,係我碌卡條數無錯
之前用開大新one+ 係自動減埋的(即係找數果時找少1%)
btw citi 個app 好垃圾個網都好垃圾
夠$200就會自動回
原來係咁
謝謝
如果你係當刷信用卡積分係好似運動、睇書之類既嗜好、興趣咁無得講啦,係個人選擇來。

我睇呢個post 係期望搵到回贈幫到我既有既消費,但就唔會為左回贈而主動去刷分,甚至走去用wechat/alipay 呢d 支那app
咪又係十百幾十回贈,講到你既回贈就好值得,人地既回贈就哂時間
好想儲ANA, 但係得大新果張好垃圾
除左酒店積分換ANA之外仲有咩途徑呀
因為真消費既回贈係被動進行,但其他人主動去為左回贈而刷分,就明顯係兩回事。
都係一分鐘既時間,咁可能你真係秒秒鐘幾百萬上落,咁又真係唔值得既
最勁係你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞