信用卡討論區(90)渣打冇得免年費

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
搞到我都好想cut 埋果張雪藏支銀恆地卡
之前已經cut 晒戶口,紅簿仔都剪埋,係張卡仲分期付款緊先冇cut
話時話 用支那卡有咩問題
佢哋啲卡畀得起咁多回贈 你咪用到佢set嘅上限咪唔好用 內耗到咁上下頂唔順就會執 中資銀行唯一生存命脈就係靠燒錢
老實講又唔係擺錢係中資做定期 到佢無回贈咪學你cut曬佢 唔通你仲會繼續用
想問下
1. 渣打係咪asia miles 同simply cash都冇得免年費?
我只有credit card account

2. 如果有hsbc visa signature, 最紅飲食all in 飲食, 但其他類別有0.4 + 1.2倍, 咁都有1.6%
都已經多過SC simply cash 1.5%, 係咪simply cash都可以順便cut埋?
條款就咁講,有冇得免都係到時先知
實情間間行都係咁,只係渣兜近排唔免例子多
但有出糧或者稍為高級既戶口就一定免

最紅六類唔係包哂全世界架....
例如7仔OK就六類都唔包
你唔貪少少著數你入嚟個post做乜鳩?
你要企係道德高地仲有幾多張卡可以討論?
多撚餘啦你,你戒晒全港D中資野啦?

成日勸人唔好再用支那銀行
身體力行呀巴打
我見第一頁講有儲蓄戶口都有得免,係咪入面冇錢都可以免年費?

我諗7仔OK都算係少數既野,可能放棄個啲掛
咁睇hsbc vs都包哂大部分
晶片位都要剪多下
唔放錢就要用出糧戶口
唔記得最少要用三萬定五萬銀行間互射SI
好多間都可以咁去維持高級少少既戶口,所以咁玩法通常都唔剩係玩一間,而且通常有迎新
咁叫貪中資錢? 我做咗佢奴隸咩,我要奶佢屎忽咩
咁做中資洗唔洗即刻辭職?
搞清楚,我係賺咗佢錢喎
我慳咗D錢幫襯返黃店 俾返立場蘋果得唔得?

各有各玩法唔緊要?咁你屈鳩我大陸仔新移民做乜鳩?
我屌你老母

你同我講慳一百幾十無意思
我屌你啦 錢我就一定係咁用, 我做乜唔多一百幾十?
又不見得我用好多時間喎

鐘意企高地屌鳩人,戒晒中資野再出嚟講啦
我明你意思
相同優惠下都要揀中資就抵屌屎忽
我樓下用住戶證就92折
加埋張7% red 抵到爛
7% red? 超市唔係2%?
請問經常用信用卡俾google adwords同facebook廣告,邊張卡多回贈?
巴打 唔好再強加道德勒索我哋度喇
其實咩po都係咁講 用激將法只會失去更多同路人
講埋啦 你估個個真係人工50k咩 家陣行行都cut人減人工放無薪假 仲要供樓租樓生活㗎 支持黃圏課金你估唔使錢 能力有限嘅咪盡做囉
兄弟爬山各自努力意思就係咁 抗爭唔係競爭 鬥邊個做得多攞第一 係講分工合作 邊個做到嘅咪邊個做
增值payme 計唔計?
迎新唔計
但計1.5%
5%係promote
同意 有人方向一致 自己對得住自己咪算
點評其他人既取捨 長遠唔太大幫助

如果我想簡中間儲里數其實係咪無乜用 無見第一頁介紹 佢都好似偏貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞