信用卡討論區(90)渣打冇得免年費

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
係咪要$20手續費?
唔使, 轉增值額咋嘛
8達通app得唔得?
轉增值額係同銀行申請, 關8達通app咩事?
我8仔個app可以up grade 增值額
係要指定銀行先得, 渣打不包括在內
而且佢都係將資料send返去銀行幫你搞
同你直接向銀行申請無分別
同埋上面都講左, 渣打網上可以申請, 一樣都係咁方便
thx巴打
好似promotion T&C冇話唔可以降完再升。我有兩張$500諗緊降返$250先,下round再食。
下round當然得,我講緊呢round
本身有張八達通用非本人名喺財仔卡登記咗AAVS,想用返本人名喺大貓信用卡登記AAVS,但大貓reject咗,唔退卡可以點搞?
你要用返同一張八達通卡??
取消舊紀錄之後再申請。
係咪一定要本人帶身分證去取消?登記人長時間唔喺香港
又或者我取消咗張財仔卡之後個AAVS會唔會自動失效?
你係一定要用返同一張8仔?
如果唔使,不如直接買過張新嘅搞
想問下如果渣打cut左卡
要找卡數嘅話係咪都係好似之前咁,照過數落嗰張卡到?
你哋估SC會唔會等到六月先俾waive年費
hsbc 一年內冇cut 任何卡都有迎新的
RED:

優惠詳情
2. 於推廣期內,您可經滙豐網頁或滙豐網上理財申請合資格信用卡。如獲成功批核,並於合 資格信用卡發出後首 60 個曆日內以合資格信用卡作港幣/人民幣 8,000 元或以上的合資格 簽賬,您可獲享$800「獎賞錢」(如您是全新信用卡客戶)或$300「獎賞錢」(如您是現 有信用卡客戶)的迎新禮品一份。

4. 您不能獲享優惠,若您:
a. 於 2019 年 9 月 1 日或以後曾取消任何由我們發出的個人信用卡基本卡

又唔係一年嘅
想問下有冇渣打scsc link
想問吓大家我啱啱5月1號收到渣打am 張咭嘅年費,啱啱打過去電腦話豁免唔到,大家有冇試過之後再打過去豁免到嘅情況?我自己計過都簽咗120,000左右咁都唔豁免如果真係唔豁免嘅話可唔可以將我而家做緊嘅分期撥落去另外一張卡度?
Citi rewards又話250分=$1?
你有冇premium acc??
有啊但係唔夠200,000
上面有人話過premium免年費,你試吓chok吓cs睇吓六月有冇機waive返
pm係20500換100,抵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞