信用卡討論區(90)渣打冇得免年費

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
thx
未用過信用卡,遲下唸住買手機就開張安信EarnMore信用卡順便賺佢個迎新個獎賞...但有d 問題想問下大家

1. 我想當佢debit card咁用....即係入咗錢先再買野得唔得?但應該點入錢落張安信既信用卡,佢係好似銀行卡咁有個號碼,我自己好似過數咁過落個個號碼就得?

2. 入錢落去之後到要買啦,佢係咪會直接扣咗我本身存入去筆錢先,定一開始就負債之後月尾先扣?

3.仲有我聽過有商戶會比有d咩免息分期...個d大概係咩來,我想全款比係咪要講定先
你都係用提款卡算啦
我都知我申請張卡多餘,但想賺下買手機賺下佢地既迎新
你加定錢就ok, 洗幾多入幾多,月結單會顯示無欠款
你有錢就唔洗分期啦
迎新既話會唔會考慮渣打simply cash? 而家做緊簽$4000回$1600
不嬲所有簽都有1.5啦
1. pps打卡號碼交/去711交/去安信分行交
2. 係,但只係限買野,現金透支唔得
3. 唔講即係全款
唔該曬ching ,同埋樓上各位既意見
其實各大網上銀行都有得交
但安信張卡強制自動轉帳,根本唔駛理月結就會自動銀行扣數
用hkbc 會唔會有手續費交安信?thx
網上簽賬 係咪 google pay 呀, PayPal , apps 課金都包括
網上銀行用存款戶口交唔會有手續費
安信卡冇強制自動轉帳喎
奇怪以前好似一定要填...
算啦而家似乎真係冇
但可以照填
我都用左安信一段日子,從來未被要求過自動轉賬
特約商店係咪講緊「全年優惠」果D
就算多又點,10間裏面有9.5間你平時都用唔着
淨返0.5間叫做酒店自助餐9折,但其實人人都做緊同樣折扣,有時用其他優惠重抵
aecx 學生身分申請 一年先簽得三萬蚊 點先可以r到面免費
網上申請八達通自動增值成個月都未有消息
好似都係一星期內
有短訊話批核成功
岩岩睇番記錄, 12號申請(星期日黎), 收到EMAIL話收到申請, 15號短訊通知話批核成功, 17號卡已到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞