信用卡討論區(90)渣打冇得免年費

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
Enjoy卡可唔可以就咁apple pay / paywave拍卡扣埋cash dollars?thx
新卡機得 舊機唔得
所以最好都係帶卡
西亞d積分禮品西到
百佳萬寜無晒
點解要keep住有一張卡有AAVS?
佢會打嚟問你新卡要唔要相
Keep 住就一張 唔洗俾$20 手續費
一間銀行唔係得一張咩?
如果你仲有分剩,真係唔知講咩好

3月尾已經冇用,等一年CUT卡
金翅仆街鳥
明白
真係好煩 打算扣埋d分就cut左佢
其實咪講左囉,keep一張係為左唔洗俾$20
唔keep無話唔得,你想再開咪要俾$20咋嘛
唔keep, 下次再申請aavs 就要俾手續費
新信用卡新八達通都要比$20?
身份證幾時都要帶,但退卡唔需要出示
係啊,你一張都唔keep再開,佢都當重新啟動,第一張要收$20,之後第2/3張就唔洗
我以為Aavs如滿3張8達通,之後取消任何一張後、再申請另一張時就要比$20
當然唔係啦,你咁嘅情況係直接用舊卡轉銀行就要收,如果出新卡就唔使收
我有張卡壞左取消左
係咪自動當取消自動增值?得一張
係啊,算啦,都係$20者
近月唔知係咪黨鐵公司窮,冇哂全新AAVS迎新,得返増值額提升既迎新。所以一開始唔好申請$500,申請$150/$250之後下一round先up做$500。
本身支銀自動增值$250,後來轉左用SC $500,係咪無得downgrade $250?
你依家轉返落$250都食唔到promote架喎, 佢要係期限前已經係$250先得
唔理呢個promo,本身可唔可以down grade ?
可以, 上返渣打網申請, 或者填表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞