有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (4)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
頭兩日食即刻冇左曬胃氣同all到小小成型屎 琴晚食完就小小頭暈同胃不適 是咪副作用
照左胃鏡同埋幽門螺旋菌測試都冇事
其實係咪唔使擔心
而家耐唔耐都會響
唔洗擔心,但要開始養生
講漏咗佢寫胃竇炎
上網又搵唔到太多資訊
即係胃炎,即係搵唔到原因,會話你係壓力
想知如果睇完專科醫生佢都推斷我未必係大腸癌問題 純粹腸胃唔好刺激得滯 即係平時抹屎眼冇血 除咗損咗先有血 冇黑屎同體重下降 咁仲照唔照好
唔照啦,信醫生
長期鼻塞要用口呼吸,照胃鏡時係咪唔可以麻醉?
醫生叫我去照胃鏡
lm
照胃鏡你打開口
但唔係要隊條管入去咩,仲可以用口呼吸到架?
無得麻醉既話真係唔太想去照
你問下你照果到啦 私人既就一定訓著
我講晒啲情況 佢推斷就係咁講 但係佢最後尾都有補一句如果想知咩情況始終都係要照 煩緊信唔信去判斷好 直接唔理 始終我純粹係多屎屙 冇咩特別情況
有冇人知腸有息肉係咪做大做隱血test就知?
息肉要照鏡先可以發現,隱血純粹息肉變癌損左出血先發覺
我係長期痾爛屎,醫生都叫我唔洗照
巴打你係咪冇乜嘢特別症狀 除咗屙爛屎之外加上你後生所以醫生先咁樣講
我係肚臍左上方一痛唔舒服-然後無限放屁,之後肚開始痾1-3次,呃清就好,基本我已經存在四五年咁,驗血大便之後,本身大便都係消化不良,。其實大便可以睇好多野,有血/黏液/無故消瘦,家族大腸癌就要每年照一次
巴打我同你一樣有陣時個肚會有啲唔舒服反應 但我就左下腹有陣時會抽住抽住 但去完就會舒服好多唔會話長期肚痛 但唔知點解依家朝早同夜晚一定要去兩次廁所先舒服到 去一次嘅話好似屙唔清 要去完第二次先舒服到
再睇下醫生,每個人徵狀都唔同,可能神經影響到你咁
有冇人空肚個胃都會脹住
正常 個胃反映你知唔舒服

我依家唔食錯野就唔會脹住,去完大便就更舒服
屙完都仲係脹 食咗啲胃藥都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞