有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (4)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
夜晚食完飯就有胃氣 胃脹
隔兩粒鐘之後又好D
D屎一時好硬 一時好軟
巴打推介下
吹氣要幾錢?個結果又代表咩?有菌?
但有菌=有病?
你心靈真強大,靠自己永遠係最有效但又最難
但願兩位細路乖乖地,唔好搞大鑊野出黎
之前佐敦睇7000幾蚊包埋割瘜肉
如果有菌食抗生素就醫好
驗完 冇菌
睇怕都係要慢慢養胃
題外話: 胃痛巴絲茶記會飲咩
清水?戒甩咗奶茶 轉咗做華田 都仲有啲頂住
唔想咁淡可以飲利賓納既,不過我多數飲凍檸茶,飲一半到
奶茶咖啡果D我一直都冇戒,照飲
巴打 有係有 我記得果時佢話好似3日內無變色就無菌 等左三日係無的 但唔知擺左一大段時間佢有變色所以隔左咁耐都無好 我先至近排想再驗多次菌
屌我同你一樣
驗完果幾日冇變色我就放埋一邊冇再理
點知過咗個禮拜之後見佢變咗色
之後我都冇再理
都應該係十年前嘅事
雖則我懷疑佢係擺耐左就算negative都會變色,但係都係check多次求個安心,所以上黎求推薦邊間平d
咁唔清楚了,淨check依個太晒錢,如果冇菌既你過一排唔舒服都會想照多次胃
焦慮症有冇得斷尾?
無睇中醫呀,就咁買支中成藥食咋

有時食大餐我都食依個打底,係日本買
可能我無大家咁嚴重,我本身係肚漲到頂住有啲想嘔咁,朝早起身係完全唔想食野,有時個喉嚨有啲好似俾力吞口水個下咁覺得有野卡住。但我到肚餓個時都會正常咁食野,大便都正常,個肚又無痛。睇西醫都係俾啲胃藥我,睇左兩個月都無好過。

最後買左支林X 生胃X寧試下,諗住中藥無咁快有效果,點知食到第三日突然發覺無晒本身唔舒服既感覺,依家最多係食飽有少少肚漲既感覺,無特別唔舒服。

不過支藥都幾貴。。。仲要中藥唔係話食幾日就完
我早2日先係上面問完啲隻藥我就係想試下,但又唔覺有review。巴打係邊買,要幾錢?
我直接係佢尖沙咀既診所買,唔知藥房watson 個啲有無。
一樽要成$800, 剩係食到10日,說明書話一個療程係45-90日,計落都幾貴。不過我腸胃一路都唔多好,諗住食一個月睇下可唔可以調理埋腸胃。唉,好撚慘,依家汽水咖啡都唔敢飲,煎炸刺激辣野又唔食得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞