有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (4)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
之前都試過落唔到格,頂心口。但你入醫院佢係咪都係比藥你食就算?
係咪有保險先叫你留平時都無見做胃鏡要留醫
都係比藥食架。
有冇人試過黃連樹脂
之前胃痛有FRD比咗幾粒糖嘅物體我啪
即刻舒服咗 上網睇見有論文話可以殺幽門螺旋菌
但係香港得一間有得買仲要成日賣晒
有冇人知其實係咩成分令到佢work同埋有冇其他途徑買
唉 有少少唔開心 平時一日要去四丶五次廁所 有少少懷疑自己有大腸癌 特別佢有一點我有陣時去廁所幾個鐘後又想去多次 好撚驚 20幾歲出頭就要準備受死
冇食藥咩,胃癌應該唔係咁既
你冇幽門洗咩食,有都係應該開抗生素比你殺
去廁所都驚? 大便有冇黑?有冇痛
平時都係食完野易有胃氣
巴打咪咁真係怯啱啱心血來潮去揾下資料點知中呢樣 大便冇全黑 頭幾次去唔會痛有陣時可能去到第五次去得多先會痛 但屙就唔會痛係抹個下先痛 有陣時可能有血但係好似平時嘴爆插個種微血 唔係大面積血 屙就冇血 依家唔知點算
生痔瘡多啦,睇醫生,驚就照腸鏡求安心
但又中有陣時去完都有便意 每日去成四五次廁所
睇醫生啦
胃鏡都照埋應該無咩事既
食完藥睇下情況有無改善
再搵醫生跟進下
食慾不振跟住再睇醫生 開左6日ppi比我食
食完有改善 但ppi出藥房買係咪要醫生紙
萬寧果啲要,有好多細都唔洗
唔該晒
好多款胃藥都有 ppi依個功用,我建議你睇多次醫生好d 唔好亂依家 搞亂胃個系統
本身食開famotidine 但完全冇用 日日頂住頂住咁 冇痛 食左ppi冇再頂住頂住 食慾好左
所以先想買ppi 當然我都知長期食ppi係唔得既
可能腸易激姐
食ppi 有冇便秘
冇呀 日日柯2次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞