有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (4)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
想試食消化酶 你地有冇推介
日日食好少野就飽

消化酵素
問過好多間藥房都話冇呢隻
得閒入黎大圍買
求地址

直線行 ,一大堆藥房我果到買
岩岩買左一排$20
啱啱磅一磅又瘦左2磅 不過可能關啲排跑步事
2磅ja
但幾個夾夾埋埋有7kg, 巴打你好似都係有瘦?
10kg
絕大部份係因為焦慮症
本人都有,長期睇住醫生,食胃藥
最唔舒服時試過變成Panic Disorder
暈、心跳,行路都行唔穩,坐低,連坐都坐唔穩
有時當遇到一D事會令情緒唔穩定
個胃即刻唔舒服
一食野就胃氣谷上心口,再谷上食道,想作悶作嘔反胃
道氣湧上黎時會令你鼻塞同咳嗽,喺餐廳隔離檯見你咁會彈開
身體越唔舒服,心理壓力越大
惡性循環,身體更加唔舒服
唯一建議都係睇醫生食藥
係唔係根治問題,但起碼可以大大舒緩不適
巴打有無check下身體有其他問題成日驚有啲唔知咩事
我都有問過西醫 洗唔洗照超聲波 肝膽之類

佢就話唔洗, 病徵唔似

同埋瘦係因為吸收唔好 ,除非一路瘦落去先要再搵醫生
咁除左飽飽濟濟又無乜到其他野但都有啲淆
想問下睇過中醫既巴打,啲藥係咪一盒盒果啲沖劑,因為平日比較難覆診,我想問定係咪有得睇一次買多啲藥
我食iherb隻zenwise health
有益生菌成份
絲打係因咩事發現?
小弟由細到大都係易緊張,有少少強迫症嘅人黎,但對生活冇乜影響就冇理
直到兩個月前食錯野,十分胃痛,應該係急性胃炎
食咗一輪藥唔痛之後焦慮嘅感覺唔知點解無限放大咗
由最嚴重一開始食飽少少就反胃,落樓下商場餐廳都作嘔,到而家改善咗,入到餐廳唔作嘔又唔開胃,但坐交通工具仲會有莫名嘅恐懼,好似你講個啲症狀咁
咁我究竟係生理定心理問題呢?你又係睇腸胃定心理醫生?拖越耐越不安
多數粉劑架啦 你可以一次囉定幾日藥既
上網search到隻成藥,林淦生胃速康,佢專醫潰瘍,但網上又無乜review。試唔試下好呢 計番佢係900 蚊食十日
做多D運動就得。。。
成藥唔建意自行服用
我睇醫生佢都叫我做多d,做左一排唔係太明顯,反而累左仲想食野飲野,個胃仲唔舒服
你做運動果時有冇係咁嘔胃氣??
約咗聽日教協照胃鏡,好緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞