有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (4)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
我胃炎 胃脹 但冇試過胃痛
巴打會唔會肋骨附近有陣時陰陰痛,同埋個胃有啲熱熱地咁
有無人成日便秘?仲有,會忍唔住放屁
好老尷
冇,你睇下中/西醫啦
痛就冇,胃熱都試過 但唔明顯
唉,我成日都漲,成日谷住谷住咁,又成日驚身體有其他病,究竟可以點
如果照完冇事 其實都唔洗驚,慢慢調理身體 食完飯落街行下,我有一排食完飯落街做foodpanda有好左架
巴打都係keep住睇中醫?睇完有無效?
我一個月睇一次,冇變差=變好架啦
唔可以一步登天
唔洗做咪冇壓力囉,講埋啲廢話
我一年前去照胃鏡冇咩大礙,但其實一直胃氣脹同便秘都冇改善過 最嚴重既情況可以一食完野已經谷住想嘔。
前幾日終於的起心肝買上面有人介紹隻益生菌試下,希望可以改善下啦,胃氣脹呢個問題已經咁快就困擾左我三四年
戒口

依家食依d 都ok
如果大便黑色, 睇中醫調理完正常番
中醫話胃唔好,要戒口
其實大唔大件事?
如果之後仲有,影低佢, 睇西醫

最差情況 多數會照腸鏡 幫你搞埋痔瘡,後生比較少有腸癌
而家正常番, 因為中醫話你胃出血令到大便黑色
會突然下背痛,由入面痛出黎,半個鐘左右就會急屎,痾完就咩痛都冇晒WTF?

飲食均衡食足纖維,呢輪冇gym都隔日做kettlebell circuit 半個鐘。
幾時照?
運動就應該唔關事, 纖維太多會傷胃,我就係食太多出事,唔係太痛應該冇咩事 ,不過驚既可以睇下醫生
99% 急性/慢性 胃炎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞