有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (4)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
我瘦左6, 7 kg 停左排無上無落,最近又瘦。但啲排WFH 隔日就落街跑5,6km,爆哂汗,可能因為咁
我係照鏡話我有潰瘍同胃炎 食完藥都係無乜好過咁
慢慢啦,我過左兩年先略有小成
我本身都唔多去廁所既 一個星期大概一至兩次左右 醫生聽完都下左聲
但我呢個月去廁所KEEP住都有血便 由鮮紅去到深紅都有 而且柯出黎既又唔靚又量少 而且呢期食少左好多野 但個肚就成日都好脹而且有陣時會痛痛地 食多少少就好滯 成日都消化不量咁 我係去睇健康院 下星期要抽血同比D屎佢化驗 佢就無答我係咩問題 要等化驗左先知
正常大便 一日/二日應該一次,你體重如何?

我估醫生會建議你照腸鏡
正常應該日日都有一次 但我就一星期 體重就無輕過都係咁

睇埋化驗報告就會叫佢開轉介信 即刻出去睇 有折同埋可以快D知咩事
照一照安全d,一星期一次應該都算便秘
巴打你啲段時間做過啲咩身體檢查?
兩次胃鏡 隔左半年照,之後到依家一年
得閒中醫 同試之前個post d人推薦既藥
無驗其他?我有去政府睇,一開始佢幫我驗左都幾多野,肝,腎,葡萄糖,血,心都有,仲有啲唔知乜黎。巴打都可以去下,不過好哂時間,要請好多假。
長期有胃氣 成日由朝嗝到晚
係一起身未食野都開始嗝氣果種
但從來唔胃痛 唔會食唔落野
都唔係食好多野果種
已經好多年 同d唔熟既人/同事之類 會好尷尬
唔知點搞
睇下中醫/食清小小,戒豆乳類製品
等遲d去馬來西亞旅行時 做埋全身身體檢查
lm
我唔算輕得多 輕左2kg左右
但我本身已經瘦
而加得36kg到
最近有諗過收工去睇次醫生但日日都ot
咁要多d調理下身體,睇完西醫,冇事就睇中醫,錢財身外物 好番先慢慢搵錢
我都係咁又冇菌 但係好唔舒服咁 成日想嘔 冇胃口咁咯 呢d冇辦法應該唔係cancer
放鬆心情 真心
呢個胃病其實好受心情影響㗎
依家食緊咩藥?
咩都冇食 都係有時自己煮米水 心情調節下
依家好好多..係幾個月有幾次唔舒服咁
因為唔想依賴藥去幫手
診所問問
其實未必啱
可能都係發炎only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞