高質電器傢俬傢俱討論

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
感覺蒸焗爐比較附合廚房需要
我個時買蒸爐好似未出蒸焗二合一
我啱啱幫老媽換咗個蒸焗爐, 佢原本唔覺得好正, 但用落愛不釋手話夾埋咗好方便
不過有時都驚呢啲一壞就幾樣野function 一齊用唔到, 始終電器野話唔埋
抽油煙機用緊富士皇fs1870v
極容易清潔,開最大果檔吸力好強不過有啲嘈
made in jp
其實好撞手神, 屋企用緊summe 頂揭式洗衣機, 幾年都好地地
排氣量好似好少, 夠抽? 巴打煮開咩, 想參考吓
基本日日都煮嘢,早兩日整椒鹽鮮魷開爐炸野都無問題
老老實實如果最大檔都唔嘈其實咪即係廢
聽講煙囪式果啲係無咁嘈但抽力又強
好似無必然關係?
咁得人驚
想問下SENSE+ 710 除左拆果兩塊野出黎抹同洗
仲要點清潔?
我老婆話可以買抽油煙機既過濾绵, 到時抹少好多野
我用緊 SC1790,完全無投訴。如果樓底夠高我想裝煙囪式 CL1890 甚至 Ariafina 嗰啲,外型上更好。
要樓底高
抽油煙機有無師兄用SIEMENS LU83S750HK,見佢消委會入面傳統式排第一,又唔洗折出黎清潔,佢內置清潔mode,淨係加水就得
其實我都咁諗架...但係另一半堅持有時想幾分鐘就翻熱啲嘢食,所以要個微波function
咁其實水波爐or微波爐焗嘢掂唔掂?見好多comment話焗啲嘢真係冇傳統焗爐咁正咁
叮盒牛奶15秒
你用蒸焗爐要幾多倍時間
梳化諗緊italo Moda定morris Sofa好,本身諗一定要電鉸,但諗諗下好似電鉸純粹貪得意唔會成日用,非電鉸又可以撥啲錢買其他電器
差唔多完喇又
多謝各位既熱烈討論,提供咁多有用既資訊俾各位巴絲參考
唔介意既可以到

高質傢俬電器傢俱討論(3)
https://lih.kg/1972189

繼續討論
Morri sofa皮色靚啲
請問邊度買? 我諗緊v8定v10
剛買左v8 slim, 送多個細頭
3.4k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞